Echipa de handbal junioare 3 se întoarce cu medalia de argint de la Olympic Summer Cup, competiţia pe care RFH Sports & Management şi Primăria Oraşului Buftea au organizat-o, în weekend, în Sala de sport a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din localitatea ilfoveană.
Turneul a fost destinat junioarelor 2 (jucătoare născute în 2007-2008), însă CSM Ploieşti a ales să participe cu fetele pregătite de Leonard Cristescu (jucătoare născute în 2009-2011) pentru a le oferi campioanelor din vară, de la J4, o competiţie cât mai solicitantă înaintea startului sezonului la J3. Iar fetele s-au comportat din nou admirabil, reuşind să câştige trei dintre cele cinci partide disputate, singurele înfrângeri venind în faţa Rapidului, o formaţie cu multe jucătoare aduse din ţară, care au ştiut de fiecare dată să facă diferenţa profitând inclusiv de diferenţa de vârstă – importantă la acest nivel.
CSM Ploieşti a ocupat poziţia secundă a Grupei B, după 38-31 cu HC VM Zalău, 33-36 cu Rapid Bucureşti şi 33-25 cu Prosport Focşani, iar astăzi a trecut cu 35-34 în prima semifinală a zilei de câştigătoarea Grupei A, HC Omer Constanţa!
În finală, s-a repetat confruntarea cu Rapid din faza grupelor, iar bucureştencele s-au impus din nou, cu 41-26 de data aceasta, la capătul unei întâlniri în care Leonard Cristescu a rulat întregul lot de jucătoare.
Pe lângă medalia de argint a competiţiei, CSM Ploieşti a intrat şi în posesia a două premii individuale, Bianca Brînzaru fiind inclusă în cel mai bun „7” al întrecerii pe poziţia de inter stânga, iar interul dreapta Sara Curcan a fost declarată „MVP” al turneului! Ambele jucătoare sunt născute în 2010, fiind cu 2 sau chiar 3 ani mai mici decât multe dintre adversarele directe!