N.D.

După ce a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul conferinței de presă dedicate deschiderii noii stagiuni a Teatrului ”Toma Caragiu” Ploiești, ineditul proiect intitulat ”După blocuri – teatru în cartiere”, conducerea instituției a făcut publice și detaliile acestuia.
Astfel, așa cum s-a menționat, scopul acestei inițiative este acela de a aduce arta teatrală mai aproape de comunitățile din cartierele ploieștene, pentru a se crea o experiență culturală accesibilă și interactivă pentru toți locuitorii orașului, diverse spații publice din Ploiești – chiar între blocuri, de aici și titlul proiectului – urmând să devină, pentru o zi, scene inedite de teatru. ”Reprezentațiile se adresează, în primul rând, copiilor, dar îi încurajăm pe toți locuitorii, indiferent de vârstă, să participe, accesul fiind gratuit.
Timp de o lună, în perioada 15 septembrie – 14 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 18.00, și sâmbătă, de la ora 10.30, Teatrul de Animație pentru copii și tineret Imaginario va susține reprezentații ale celor mai îndrăgite piese din repertoriul secției, în spații mai puțin convenționale, realizând momente magice în locurile pe care oamenii le frecventează în fiecare zi. Îi așteptăm pe ploieșteni în cartierele orașului nostru și să ne bucurăm de momente care ne oferă un prilej de comuniune, reiterând unul dintre elementele speciale care caracterizează teatrul, acela de a aduce oamenii împreună!”, au menționat reprezentanții teatrului ploieștean.
Programul evenimentelor menționate este următorul: vineri, 15 septembrie, ora 18.00, Școala Nicolae Bălcescu, zona Malu Roșu, piesa ”Prostia omenească”; sâmbătă, 16 septembrie, ora 10.30, Parc Aurora Vest- piesa ”Prostia omenească”, vineri, 22 septembrie, ora 18.00, Parc Nord, piesa ”D’ale lui Păcală!”, sâmbătă, 23 septembrie, ora 10.30, Parc Cina – Nord, piesa ”Cântăreții din Bremen”; vineri, 6 octombrie, ora 18.00, Grădinița nr. 30; Bulevardul București, piesa ”Prostia omenească”; sâmbătă, 7 octombrie, ora 10.30, Parc Cina, Nord, piesa ”Cântăreții din Bremen”, vineri 13 octombrie, ora 18.00, Parc Vest – ”D’ale lui Păcală!”; Sâmbătă, 14 octombrie, ora 10.30, locul de joacă de pe strada Arieșului, str. Mihai Bravu – ­”D’ale lui Păcală!”.