* 15 % dintre cei chestionaţi susţin că nu au ­dificultăţi cu banii

Utilităţile reprezintă principala sursă a problemelor financiare pentru două treimi (70%) dintre respondenţii la un sondaj realizat de CURS, în timp ce preţurile la alimente şi medicamente sunt indicate de 54% dintre aceştia, potrivit Agerpres.
De asemenea, conform sondajului CURS, realizat în luna iulie, la cererea Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar, ratele la credite sunt indicate de 51% dintre respondenţi, iar 40% au indicat costurile cu combustibilul şi transportul drept sursa care le afectează cel mai mult cheltuielile. 15% din cei chestionaţi au spus că nu au probleme financiare.
În ceea ce priveşte modul în care respondenţii încearcă să gestioneze sau să rezolve problemele financiare generale (nu doar cele cu banca), datele relevă că 55% dintre ei au redus cheltuielile asociate consumului de alimente, utilităţi şi vacanţe, în timp ce 29% economisesc şi îşi fac un fond de rezervă sau de urgenţă.
De asemenea, 26% dintre respondenţi spun că şi-au luat un job în plus pentru a face faţă problemelor financiare, iar pentru 20% informarea şi auto-educaţia reprezintă una dintre soluţiile folosite pentru rezolvarea problemelor financiare, se menţionează într-un comunicat al SCALB.