Cei trei jucători ai Petrolului Ploiești convocați la echipele naționale pentru diverse acțiuni au astăzi meciuri importante, pentru Rădulescu și Musi fiind cea de-a dea doua prezență sub tricolor în câteva zile.
La Under 19, Mihnea Rădulescu a jucat 66 de minute în meciul amical Israel-România 1-2, gazdele marcând golul victoriei în prelungiri. Tricolorii mici joacă și astăzi contra aceluiași adversar, o ultimă verificare înainte de turneul oficial de luna viitoare.
Reprezentativa U19 va evolua, în perioada 11-17 octombrie, în prima etapă a calificărilor pentru EURO 2024. România face parte din Grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. Gazda meciurilor va fi Cehia. Primele două clasate din fiecare grupă de calificare, alături de cea mai bună echipă clasată pe locul 3, se califică la Turul de Elită. Turneul final EURO 2024 va avea loc în Irlanda de Nord.
La Under 20,  Alexandru Musi a fost titular contra Cehiei, scor 2-0 pentru tricolorii noștri, acesta având o evoluție remarcată. Jucătorul se află în Portugalia, unde astăzi România întâlnește țara gazdă.
Într-o acțiune la Under 21,  Giorgi Abuașvili (20 ani) a debutat oficial pentru Georgia, jucând cinci minute în meciul cu Gibraltar, scor 2-0. Noul jucător al Petrolului , mijlocaș născut în anul 2003, avea convocări la echipa de juniori Under 19 până acum. De miercuri, ”internaționalii” petroliști vor reveni sub comanda lui Florin Pârvu, urmând să pregătească deplasarea de la CFR Cluj, meci programat luni.