Regimul termic va fi oscilant până pe octombrie), cu valori termice maxime de până la 28 de grade, în unele regiuni, respectiv minime ce vor coborî şi spre zero grade în zonele montane, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la începutul săptămânii viitoare, reiese din prognoza publicată de Administraţia Naţio­nală de Meteorologie (ANM) și preluată de Agerpres.
În Muntenia, vremea va fi caldă în perioada 13 – 16 octombrie, când sunt estimate maxime termice de 25- 28 de grade şi minime de 10 – 12 grade. După 17 octombrie, valorile termice vor reveni la o medie a maximelor de 18 – 20 de grade, respectiv minime în general de 6 – 8 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 18 şi 19 octombrie.
La munte, încălzirea va fi semnificativă până pe 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16 – 17 grade. De asemenea, minimele vor ajunge la o medie de 7 – 8 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8 – 10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii slabe în zilele de 9 şi 10 octombrie, dar cu o probabilitate în creştere şi după 17 octombrie.