La Serviciul de Stare ­Civilă Ploieşti – program special cu publicul
Potrivit Primăriei Ploiești, Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor va avea, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2023, program special cu publicul. Concret: la Serviciul de Stare Civilă, pe 30 noiembrie, în intervalul orar 9.00 -12.00, va fi asigurată doar activitatea de înregistrare a deceselor. Pe data de 1 Decembrie va fi închis, iar pe data de 2 decembrie, în intervalul orar 9.00 – 12.00, vor fi asigurate doar activități privind înregistrarea deceselor, precum și oficierea căsătoriilor deja programate. În schimb, la Serviciul Evidenţă Informatizată a Persoanelor, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, va fi închis.

Muzee închise, cu anumite excepţii

În perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie 2023, secțiile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova vor fi închise, cu excepția Muzeului Memorial „Nicolae Iorga”, a Muzeului de Artă Religioasă și Muzeului de Etnografie al Văii Teleajenului din Vălenii de Munte, ce vor fi închise doar pe 1 Decembrie 2023. Programul normal de vizitare se va relua începând cu data de 2 decembrie 2023, ora 9.00.

Ziua internaţională a persoanelor cu ­dizabilităţi, sărbătorită în centrul Ploieştiului

Marcată pe data de 3 decembrie, Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități va fi celebrată și la Ploiești. Astfel, în ziua menționată, la ora 11.00, pe esplanada din fața Palatului Administrativ va avea loc un eveniment al cărui scop vizează conștientizarea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități, acțiunea fiind gândită ca ”un moment de reflecție, de sensibilizare și de solidaritate”. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” și Primăria Ploiești, în parteneriat cu mai multe asociații, printre care și Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic – Filiala Prahova, Asociația Sindrom Down Ploiești, Asociația Nevăzătorilor din România– Filiala Prahova, Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Prahova.