Florin Tănăsescu

Întrucât în afară de noi – majoritatea parlamentară – a mai lovit ţara şi Urgia albă, ne-am tot sucit şi-nvârtit cum să fie bine pentru voi.
Ca atare, am promulgat „Legea Subsolului pentru supravieţuirea poporului”. Câteva amănunte despre ea:
„Orice votant care tremură de frig sau are friguri la gândul că Gigacaloria se va scumpi, poate să hiberneze pe la diverse subsoale. Sau subsoluri. Nu conteză gramatica, contează să ieşiţi teferi din iarna asta.
Legea-i valabilă de acu’ şi pân’-o bâzâi musca, pân’ o-nţepa ţânţarul, pân’-o zburda mânzul pe plaiul mioritic.
Ce trebuie să faceţi?
Mai întâi trebuie să dibuiţi casele pe sol, da’ să aibă beciuri. Intraţi apoi în ele, dar pe şest, aşa. Să nu v-audă proprietarii.
În cazul foarte probabil în care găsiţi în locul cu pricina borcane cu zacuscă sau murături, nu v-atingeţi de ele. Chiar căzute de pe raft!
Foarte probabil să vă-mpiedicaţi de vreunul. Nu vă speriaţi! E şi el om, a coborât în beci să bea din damigeană ceva rachiu, iar acum doarme. Da’-i viu, chiar dacă l-a dat nevastă-sa dispărut de la Revelion.
Nu zgâriaţi pereţii, că nu sunteţi Conţi de Monte-Cristo! Ieşiţi voi de-acolo, doar să treacă Urgia.
Atenţie la lumină! N-a aprindeţi, deci, becul decât în cazuri de forţă majoră. Dacă aveţi senzaţia că vă dă târcoale „Fantoma de la Operă”, staţi calmi! Suntem tot noi. Adică grupul ăsta care a iniţiat şi votat iniţiativa. Că nu scăpaţi de noi oricât aţi aştepta voi alegerile.
Tot apropo de bec: n-aţi ajuns la luminiţa de la capătul tunelului atâta amar de ani, doar n-oţi vrea s-o găsiţi prin beciurile oamenilor. Zău aşa!
Este foarte probabil – sens în care ne vom interesa şi vă vom da vestea ca Urgia asta s-o ţină lunga. Adică să fie sub zero grade, să fie vânt şi vreme naşpa până pe la mijlocul lui Martie spre început de Mai.
Deci, are şi o parte bună pentru bărbaţi. Care e aia? Păi, nu mai trebuie să oferiţi mărţişoare, zorzoane, floricele, bombonele la doamne şi domnişoare.
Deci, mai puneţi şi-un ban la ciorap!
Acestea fiind zise, răspândiţi-vă care, cum, pe unde vedeţi case cu subsoluri-beci. Ca pe vremea Ciumei lui Caragea, când «se răspândeau orăşenii pe la sate, iar sătenii prin pustii».
V-am pupat online, v-am îmbrăţişat tot aşa.
Ura şi la gară!
Iar gara-i secţia de vot, mai prin vară.
Să veniţi în format fizic, că atunci va fi soare şi frumos afară!
Aranjăm tot noi şi «ploile»”.