Noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Giles Portman a declarat că Marea Britanie va continua să crească sprijinul militar pentru România, în calitate de aliat, potrivit Agerpres.
El a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că printre priorităţile sale se numără domeniul apărării şi securitatea. „Ca aliaţi NATO, vom continua să creştem sprijinul Regatului Unit aici, pe teren”, a arătat Portman.
În acest sens, diplomatul a spus că Marea Britanie va acorda „susţinerea maximă pentru România şi Marea Neagră” şi a anunţat că Royal Air Force (RAF) se va întoarce anul acesta în ţara noastră, pentru o misiune de poliţie aeriană. De asemenea, diplomatul a vorbit despre susţinerea pe care ţara sa o acordă României în ceea ce priveşte deminarea în Marea Neagră, în contextul în care România, Bulgaria şi Turcia au semnat, recent, un acord în acest sens.
Ambasadorul Marii Britanii a susţinut că Regatul Unit va continua susţinerea pentru Ucraina. „Ştiu că nu este uşor, dar acest sprijin va continua (…) Sunt recunoscător pentru tot ce a făcut România în acest sens şi pentru tot ce face România în acest sens”, a mai arătat ambasadorul Giles Portman.
Noul ambasador al Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Giles Portman, şi-a depus, la începutul acestei săptămâni , scrisorile de acreditare într-o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, devenind astfel ambasador cu puteri depline în România.