V.Stoica

În județul Prahova există și unități de învățământ în care elevii merg de drag la școală, iar condițiile sunt mai mult decât moderne!
Școala ”George Enescu” din orașul Sinaia este un exemplu de utilizare a fondurilor europene, pentru ca activitățile educaționale să fie într-atât de atrăgătoare încât elevii să-și dorească să nu mai plece de la cursuri! Luni, 15 ianuarie, noua clădire a Școlii ”George Enescu” a fost inaugurată, în prezența Ligiei Deca, ministrul Educației.

Valoarea investiției pentru obiectivul Modernizare Școala Gimnazială George Enescu este de 18.402.074,72 lei fără TVA, potrivit reprezentanților Primăriei Sinaia.Lucrările de modernizare executate în cadrul acestui proiect au avut ca scop atât creșterea calității actului educațional, cât și asigurarea accesului și utilizării de către persoane cu dizabilități a școlii gimnaziale. Astfel, au fost executate lucrări de reabilitare a bazei sportive a școlii prin construirea unui bazin de înot și a unei săli de sport acoperite; izolare termică a clădirii existente; refacere a finisajelor interioare, instalațiilor electrice și sanitare, au fost schimbate ușile și ferestrele cu unele termopan pentru reducerea consumului de energie, a fost refăcut termosistemul, a fost schimbată întreaga instalație de încălzire, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, o clasă specială la parter, grup sanitar dedicat acestora, cât și un lift care să permită accesul la laboratoarele aflate la ultimul etaj; sală de mese pentru copii.