Situaţia regională de securitate şi progresul în modernizarea bazelor aeriene de la Câmpia Turzii şi Mihail Kogălniceanu s-au aflat printre subiectele discutate de şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, cu generalul Christopher Cavoli, Comandant Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR) şi Comandant al Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa (USEUCOM), a informat Ministerul Apărării Naţionale.
„Cei doi generali au discutat despre situaţia regională de securitate şi implementarea setului de planuri subsumate ‘Conceptului Descurajării şi Apărării în spaţiul euro-atlantic’, inclusiv prin conexarea acestora la documentele naţionale de planificare a apărării. De asemenea, au analizat progresul în demersul de modernizare a bazelor aeriene de la Câmpia Turzii şi Mihail Kogălniceanu”, se arată într-un comunicat MApN transmis ieri AGERPRES.
Şeful Apărării a reiterat şi importanţa componentei militare în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, evidenţiind faptul că prezenţa colegilor americani în ţara noastră „aduce robusteţe pentru arhitectura aliată de securitate în regiunea Mării Negre şi reprezintă un vector major de creştere a interoperabilităţii între structuri'”.
Întrevederea a avut loc, luni, în contextul vizitei pe care generalul Christopher Cavoli a efectuat-o la Bucureşti până marţi.