George Marin

Partida junioarelor II dintre Activ Prahova și LPS Buzău a stat aproape tot timpul sub semnul echilibrului, în ciuda faptului că tinerele „bufnițe” au reușit o desprindere consistentă spre finalul primei părți: 18-13, în minutul 27. Dar ele au fost egalate și chiar depășite la primul atac buzoian de la reluare: 18-19 (min.31). Abia în finalul jocului a reușit echipa noastră să se desprindă decisiv în ciuda celor două atacuri ratate la scor strâns și în superioritate numerică!
Primele minute lăsau să se întrevadă o victorie obținută fără prea multe dificultăți de echipa ploieșteană. Un plus de forță de partea gazdelor, care au încercat, cu destule reușite, combinații pe tot arcul semicercului, a constituit un atu important. Acest plus a fost folosit pentru multe pătrunderi pe spațiul central, facilitate și de o defensivă adversă statică adeseori. Lăsând deoparte aruncările care nu și-au găsit ținta, trebuie spus că o opoziție considerabilă a avut-o portarul advers, Dana Stănuț, care a reușit 18 (!) intervenții, între care două aruncări de penalitate. În apărare, „bufnițele” mici au reușit în mai multe rânduri să închidă culoarele de pătrundere. Cu toate acestea, pivotul advers, scunda dar bătăioasa Mădălina Ene (nr.13 pe tricou), a marcat 5 goluri și a mai produs 8 aruncări de la 7 metri pentru formația sa. Apoi, prea puțin au încercat jucătoarele Activ-ului să blocheze aruncările buzoienei Ariana Șerbu (nr.10), autoare a 13 goluri, bine susținută de Mihaela Eftimie (nr. 3), cu 12 goluri. Aceste patru fete buzoiene au constituit osatura echipei, restul contând mai puțin în exprimarea formației. Spre deosebire de echipa noastră, care s-a dovedit ceva mai omogenă și un pic mai „lucrată” decât adversara de vineri. Din echipa ploieșteană, Daria Comendant merită o remarcă aparte, nu numai pentru numărul de goluri marcate. Ea a fost bine secondată de Ioana Radu, de Alexandra Ciocan, cât și de portarul Maria Ioniță.
Activ Prahova Ploiești – LPS „Iolanda Balaș” Buzău 41-38 (18-18)
Activ: Maria Ioniță 16 intervenții (1 de la „7 metri”), Elena Crăciunescu – Daria Comendant 14 goluri (5 de la „7 metri”), Alexandra Ciocan 9 (1), Ioana Radu 9, Bianca Nicolae 4, Ioana Mirea 3, Melania Dumitru 1, Daria Bănică 1,Ana Tudose, Georgiana Sima, Alexia Radu, Larisa Căpraru, Andreea Minea, Ayda Dinu, Maria Târteață. Antrenori: Robert Comendant, Corneliu Misăilă.