F.T.

În zilele de 30 şi 31 ianuarie, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale atât în Ploiești, Câmpina şi Vălenii de Munte, cât și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea persoanelor care încalcă normele rutiere în vigoare, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
În acest context, IPJ Prahova informează că, în perioada menţionată, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 300 de șoferi din cei peste 450 opriți pentru control.
«În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 88.500 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. (…)
De asemenea, 16 sancțiuni au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice» (Comunicat, IPJ Prahova).