V. Stoica

Consiliul Județean Prahova, condus acum de Dumitru Tudone, înlocuitorul și mâna dreaptă a lui Iulian Dumitrescu (suspendat din funcție prin decizie a procurorilor anticorupție), pregătește o nouă licitație care merită atenție: achiziția pentru o perioadă de 36 de luni, prin încheierea unui acord-cadru, cu un singur operator economic, a unor servicii de dirigenție de șantier, SSM (sănătatea și securitatea în muncă) și supervizare pentru investițiile derulate la nivelul județului Prahova.
”Autoritatea Contractantă (n.n. – Consiliul Județean Prahova) intenționează să deruleze investiţii care să contribuie în mod activ la dezvoltarea județului, la îmbunătățirea nivelului de trai și al confortului locuitorilor Jud. Prahova. Aceste măsuri vor necesita ample lucrări de construcții noi, reabilitare, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii şi a clădirilor aflate în administrarea şi patrimoniul Jud. Prahova”, se arată în documentația publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe data de 8 Martie.
Valoarea totală estimată a serviciilor menționate poate ajunge la 128,3 milioane de lei (peste 25 de milioane de euro) fără TVA, din care valoarea celui mai mic contract subsecvent – 12.000 de lei fără TVA, iar a celui mai mare – 75 de milioane de lei!
Cum justifică autoritatea județeană această achiziție: ”La nivel de Autoritate Contractantă și la momentul lansării prezentei proceduri, nu există angajați cu competențe specifice în domeniul serviciilor ce urmează a fi achiziționate. Pentru realizarea serviciilor de dirigenție de șantier, SSM și supervizare, specifice nevoilor din cadrul autorității contractante corelate cu volumul și complexitatea serviciilor solicitate în prezentul caiet de sarcini se dorește asigurarea și derularea în condiții optime a investițiilor ce urmează a fi derulate la nivelul subdiviziunii administrativ-teritoriale Județul Prahova”, se precizează în documentația licitației.
Pentru ce lucrări ar urma să fie încheiat acest acord-cadru pe 36 de luni? Conform aceleiași surse, pentru lucrări de reabilitare termică clădiri, de reparații curente, reparații capitale, consolidări, modernizări clădiri, pentru lucrări de construire a unor clădiri noi sau pentru diferite lucrări de intrastructură – rutieră sau edilitară.
Deschiderea ofertelor este programată pentru data de 16 aprilie. Vom reveni cu detalii despre firmele/asocierile de firme care se vor înscrie la această licitație.