Potrivit unei informări a poliției prahovene, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Prahova l-au reținut pe un ploieștean în vârstă de 48 de ani, din municipiul Ploiești, cercetat pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Fapta s-a petrecut în următoarele circumstanțe: «La data de 16 octombrie 2023, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Ploiești, bărbatul ar fi avut un conflict spontan cu un alt bărbat de 50 de ani, generat de o nemulțumire privind modul de staționare al autoturismului bărbatului de 50 de ani. Ulterior, conflictul a degenerat, băr­batul de 48 de ani lovindu-l pe celălalt o singura dată în zona feței, acesta din urmă decedând» (Comunicat IPJ Prahova).
Întrucât bărbatul s-a sustras cercetărilor, la data de 27 martie a.c., în urma unor ample activități investigativ- operative, acesta a fost depistat, fiind condus la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
Ulterior măsurii reținerii, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Prahova, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.