• La Ploiești, prin dispoziție a primarului, au fost aduse o serie de modificări în ceea ce ­privește delimitarea secțiilor de votare

N.Dumitrescu

Autoritățile locale se pregătesc deja pentru prima rundă de alegeri, respectiv cea din 9 iunie a.c., când vor avea loc alegerile europarlamentare și cele locale. Un exemplu este și cel al municipiului Ploiești, unde printr-o recentă dispoziție a primarului Andrei Volosecici au fost făcute o serie de modificări în ceea ce privește delimitarea perimetrelor anumitor secții de votare, respectiv a străzilor arondate acestora.
Astfel, așa cum se menționează în documentul menționat, s-au făcut următoarele modificări: la Secția de votare nr. 2, de la Palatul Culturii, Strada Slt. erou Călin Cătălin nr. 1, s-a adăugat în delimitare și strada Inginer Dimitrie Tomozei, integral; la Secția de votare nr. 10 amenajată la Colegiul Național I.L. Caragiale, strada Gheorghe Doja nr. 98, s-a adăugat în delimitare și strada Profesor Olga Petrescu; la Secția de votare nr.27 , Școala Gimnazială Sf. Vasile, s-a adăugat și blocul 34 A 2 de pe strada Gheorghe Doja nr.1; la Secția de votare nr.28, de la aceeași școală, s-a adăugat și blocul 36 C2 de pe strada Gheorghe Doja nr.7; la Secția de votare nr. 88, Grădinița cu program normal din Aleea Godeanu Nr. 4, s-a adăugat și Blocul 159 D de pe Aleea Siliștei nr.4; la Secția de votare nr. 90, Grădinița cu program prelungit nr. 40, Strada Anotimpului Nr. 1, s-a adăugat și blocul 61 de pe strada Soldat Erou Arhip Nicolae; la Secția de votare nr. 91, de la aceeași grădiniță, s-a adăugat și blocul 53 de pe aceeași stradă Arhip Nicolae; la Secția de votarea nr. 108, Grădinița cu program prelungit nr. 47 s-a adăugat și blocul 170 B de pe Aleea Iezerului nr. 2; la Secția de votare nr. 116, Liceul Tehnologic ”Toma N. Socolescu, se adaugă strada strada Crișan nr.1 – 5 B (doar numere impare); Secția de votare nr. 119, Liceul Tehnologic ”Elie Radu”, se adaugă Șoseaua Vestului nr. 3-5 și Șoseaua Vestului nr. 9; la Secția de votare nr. 121, Școala Gimnazială Profesor ”Nicolae Simache” se adaugă blocul 112 B de pe strada Vitejilor, iar la Secția de votare 122 de la aceeași școală blocul 121 A de pe strada Enăchiță Văcărescu nr. 13; iar la Secția de votare 124, acare se amenajează în sediul aceleiași unități de învățământ se va adăuga și blocul 56 de pe Aleea Profesorilor nr. 3. Iar la Secția de votare nr. 131, Grădinița cu program prelungit nr. 23, se adaugă blocurile 15 A și 15 B de pe Strada Deltei nr.3. Modificările au fost făcute în contextul în care, potrivit calendarului ce vizează organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie a.c., pe data de 10 mai a.c., când va începe și campania alectorală, autoritățile locale au obligația să aducă la cunoștință în mod public delimitarea și numerotarea fiecărei secții de votare, precum și a sediilor acestora.
Reamintim faptul că, la alegerile din urmă cu patru ani, în Ploiești au fost amenajate 157 de secții de votare, cu câteva excepții, acestea fiind amenajate în sedii ale instituțiilor de învățământ – școli gimnaziale, licee, colegii și grădinițe.