Violeta Stoica

Președintele Partidului Social Democrat – Filiala Prahova, Virgiliu Nanu, a desființat promisiunile deșarte făcute prahovenilor de șeful suspendat al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat în prezent pentru fapte de corupție.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și Bogdan Toader, prim-vicepreședinte al PSD Prahova, precum și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, intrat oficial în PSD, social-democrații au atacat, punct cu punct, atât problema gazelor pe Valea Slănicului, cât și situația terenului de 15 hectare al Ploieștiului blocat degeaba, timp de aproape trei ani, de Consiliul Județean Prahova.
Liderul PSD Prahova, Virgiliu Nanu, i-a cerut socoteală lui Iulian Dumitrescu în legătură cu situația incertă și a blocajului intervenit în proiectul introducerii gazelor pe Valea Slănicului, în ciuda promisiunilor repetate privind finalizarea acestei investiții de către Consiliul Județean Prahova. ”Un proiect nefuncțional, despre care Iulian Dumitrescu spunea, în noiembrie 2023, că va fi gata în patru luni!”, a precizat Virgiliu Nanu. Mai mult decât atât, președintele social-democraților prahoveni a prezentat evoluția în timp a acestui proiect, de la licitația pentru execuția rețelelor, în urma căreia s-a încheiat un contract de 147 de milioane de lei fără TVA, parafarea unui contract de consultanță în valoare de 2,3 milioane de lei fără TVA, cu firma unui apropiat al Partidului Național Liberal și până la blocajul total al investiției, prin anularea licitației de racordare a rețelei la sistemul național de gaze naturale, fără de care locuitorii din Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic nu vor avea gaze în locuințe. În susținerea celor spuse de Virgiliu Nanu a venit și deputatul PSD Bogdan Toader, fost președinte al CJ Prahova, care a menționat că Iulian Dumitrescu a mințit cu bună știință încă de la începutul lucrărilor pentru rețeaua ”inteligentă” de gaze de pe Valea Slănicului, precizând că era clar că racordarea la sistemul național nu poate fi făcută în ”patru luni”, așa cum se lăuda Iulian Dumitrescu.
Și Andrei Volosevici a intervenit în cadrul conferinței de presă: ”Nu este absolut nimic nou în modul de operare! Vă reamintesc cum a luat 15 hectare de teren de la Ploiești cu votul PNL-ului și știți bine cât m-am opus și, după doi ani și jumătate, a cerut un certificat de urbanism! Vorbe! Nicio intenție să se întâmple ceva. Licitații pe SF-uri, mai arătăm niște poze frumoase, cum arată campusul universitar care ba e la Tătărani, ba pe cele 15 hectare… În momentul în care am arătat minciuna, pentru că vorbim despre minciună și ”abureală”, scuzați-mi expresia. Este un modus operandi – facem SF-uri, arătăm SF-uri, după care venim și spunem avem un SF, ce facem cu el??? (…) Sau plătim consultanță!”, a precizat primarul Ploieștiului.
La finalul conferinței de presă, Virgiliu Nanu a mai declarat, răspunzând unei întrebări din partea presei, că a făcut demersurile necesare pentru a putea să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, la alegerile din 9 iunie 2024. ”Probabil săptămâna viitoare sau în maximum două săptămâni, va înceta mandatul meu de prefect al județului Prahova”, a mai spus președintele social-democraților prahoveni.