Petreci mult timp cu perechea de căști de gaming în fața calculatorului? Dacă răspunsul este unul afirmativ, înseamnă că ai investit într-o pereche de căști de gaming calitativă și comodă pentru urechile tale, astfel ca experiența ta de gaming să fie una cât de poate de plăcută.

Fie că este vorba despre o pereche de căști Samsung sau un alt brand, trebuie să știi cum să le cureți pentru ca durata lor de viață să fie una îndelungată. Mai jos ai toate informațiile de care ai nevoie.

Cum să cureți o pereche de căști de gaming

Un pont pe care probabil că nu îl știai este acela că unii bureți ai căștilor pot fi curățați în mașina de spălat.

Pasul 1

Scoate pernițele pentru urechi și deconectează cablul dacă este posibil. Scoate microfonul dacă este detașabil. Este posibil să nu poți îndepărta pernițele pentru urechi, așa că nu continua să încerci dacă nu se desprind ușor. Unele căști nu au cabluri detașabile.

Pasul 2

Îndepărtează murdăria de pe suprafața căștii cu un prosop sau o cârpă umedă. Scurge cârpa cât mai bine înainte de a șterge căștile. Pune căștile deoparte să se usuce la aer. Nu le reasambla încă, deoarece mai trebuie să ștergi din nou componentele pentru a îndepărta murdăria și pentru a le dezinfecta bine.

Pasul 3

Înmoaie o cârpă de spălat timp de câteva minute cu un dezinfectant sau o soluție de apă caldă amestecată cu detergent de vase sau detergent de rufe. Procedând astfel, te asiguri că soluția de săpun saturează complet cârpa de spălat.

Sfat!  Utilizează un raport de 70% alcool izopropilic la 30% apă, așa cum se găsește în soluțiile de curățare obișnuite.

  • În timp ce cârpa se înmoaie, utilizează un tampon de bumbac pentru a îndepărta murdăria din jurul cadranelor și butoanelor căștilor.
  • Stoarce cât mai multă apă din cârpa umedă înainte de a o folosi. Nu dorești să pătrundă lichid în cavitatea căștii, deoarece ea conține circuite pentru microfon și partea audio.
  • Unii producători de căști recomandă să folosești o cârpă umedă din microfibră și să le ștergi cu mișcări circulare. Trage căștile astfel încât să fie complet extinse, permițându-ți să ștergi fiecare suprafață.
  • Unele căști au o bandă detașabilă, care poate fi spălată manual sau aruncată în mașina de spălat.

Pasul 4

Șterge complet și brațul microfonului. Scoate filtrul pop, dacă folosești unul, pentru a curăța microfonul.

Pasul 5

Curăță pernițele pentru urechi, așa cum este specificat în manualul căștilor. Diferitele materiale necesită metode unice de tratare, așa că acest proces depinde în principal de modelul căștilor. Este posibil să ai unele din plasă, piele, velur, material din spumă sau alte materiale moi.

Pasul 6

Usucă la aer toate componentele înainte de a reasambla produsul. Bucură-te de căștile proaspăt igienizate.

  • Curățarea mufei

Totuși, dacă ai niște căști de gaming cu fir, mai sunt necesari câțiva pași, când vine vorba despre curățarea mufei jack. Este important să cureți mufa pentru căști pentru a te asigura că acestea se vor conecta la dispozitiv fără probleme.

Pentru a face acest lucru, este recomandat să folosești un tub cu aer comprimat. Duza subțire poate concentra aerul rapid, care garantează dislocarea și îndepărtarea celor mai multe scame și praf prinse în cric.

Cu toate acestea, dacă te temi că utilizarea aerului comprimat îți va deteriora mufa pentru căști, există și alte metode de încercat. Poți folosi, de asemenea, o perie interdentară, un curățător de țevi sau o agrafă îndoită cu bandă dublu adezivă atașată. Introdu oricare dintre acestea cu grijă în cric și încearcă ușor să disloci orice resturi sau blocaje din interior.

Cum poți elimina mirosul de transpirație de pe căști?

Pentru a elimina mirosul de transpirație de pe pernițele pentru urechi, încearcă să le cureți și să le depozitezi într-o cutie cu pachete cu silicagel. Acestea absorb umezeala și ajută la controlul umidității, prevenind astfel creșterea mucegaiurilor care emană un miros îngrozitor. Dacă acest lucru nu funcționează, poate fi necesar să înlocuiești complet pernițele pentru urechi.

(P)