N. D.

Potrivit municipalității ploieștene, organizarea a două evenimente care vor avea loc sâmbătă vor închide circulația în centrul orașului. Concret, Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației a aprobat solicitarea Asociației Mozaic Comunitar Ploiești cu privire la închiderea străzii Sublocotenent Erou Călin Cătălin (colț cu B-dul Republicii până la colț cu strada Emile Zola – zona dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B), precum și eliberarea parcării aferente, sâmbătă, 27 aprilie 2024, între orele 10.00-14.00, măsura fiind dispusă pentru desfășurarea evenimentului “Tocuri pe Biciclete”, ediția a V-a.
Totodată, aceeași comisie municipală a aprobat și solicitarea Fundației Județene pentru Tineret Prahova cu privire la închiderea aceleiași străzi, tot pe data de 27 aprilie, dar între orele 15.00-19.00, măsura fiind dispusă pentru desfășurarea, în condiții optime, a campaniei „Respect în trafic, respect pentru viață – Marșul Conștientizării – ediția a II-a”.
Așa cum s-a precizat, în cazul celui de-al doilea eveniment, participanții se vor aduna pe esplanada Palatului Culturii, zona scărilor, în cadrul programului fiind stabilit și un traseu pentru motocicliștii participanți. Astfel, plecarea acestora se va face din dreptul scărilor Palatului Culturii, strada Sublocotenent Erou Călin Cătălin, spre Bulevardul Republicii, sensul giratoriu Caraiman, giratoriu Kaufland, întoarcere pe Bulevardul Republicii, către esplanada Palatului Culturii ca punct terminus.
La întoarcere, traseul va fi următorul: strada Vasile Milea, strada Emile Zola, strada Erou Călin Cătălin (esplanadă), iar pentru a nu se incomoda traficul rutier, s-a hotărât ca motocicliștii participanți să circule, pe traseul menționat, doar pe prima bandă, cu viteză de maximum 30 km/h.