Ieri, în jurul orelor prânzului, pompierii ploieșteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Ploiești.
Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, «la locul solicitării – pe strada Mihai Eminescu – au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială pentru descarcerare.
Odată sosiți la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifestă la mobilierul aflat în una din camerele apartamentului (situat la parterul blocului).
O persoana a fost găsită in stare de inconștiență, fiind scoasă și predată unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean, sosit în sprijin. Nu s-a impus evacuarea locatarilor blocului».
Pompierii au stabilit că «incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o candelă».
În legătură cu acest caz, reprezentanții IPJ Prahova au emis următorul comunicat: «La data de 23 aprilie, în jurul orei 12. 30, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au fost sesizați că pe strada Mihai Eminescu din municipiu ar avea loc un incendiu la o locuință, fiind posibil ca un copil să se afle în aceasta.
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că sesizarea se confirmă, în imobil fiind găsit un minor de 8 ani, căruia i s-au efectuat manevre de resuscitare, fără rezultat însă, fiind declarat decesul acestuia.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă».