Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, astăzi, la Palatul Cercului Militar Naţional, evenimentul de împachetare a cadourilor pentru peste 700 de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, din România şi Republica Moldova, potrivit Agerpres.
Evenimentul, care face parte din campania “Onor veteranilor de război”, are printre invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai societăţii civile, alături de elevi şi studenţi militari, care vor pregăti pachetele simbolice pentru veteranii de război, veteranele de război şi văduvele de război, informează MApN. Distribuirea pachetelor către cei 699 de veterani şi veterane de război şi cele 15 văduve de război de pe teritoriul României, precum şi pentru cei trei veterani de război din Republica Moldova, se va face începând de marţi. Echipele care vor împărţi cele 717 cadouri vor fi constituite din personal al unităţilor militare din ţară, precum şi din voluntari şi membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil.
Activităţile derulate în cadrul Campaniei “Onor veteranilor de război” sunt organizate cu sprijinul Asociaţiei Oameni, Naţiune, Onoare, Respect, în parteneriat cu Asociaţia Alături de Eroi, alături de sponsorii acestora.
Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte în fiecare an la 29 aprilie şi a fost instituită prin Hotărâre de Guvern.