F.T.

Ultimele acţiuni de amploare ale agenţilor din cadrul IPJ Prahova, derulate atât în mediul urban, cât și în mediul rural, au avut ca rezultat zeci de permise și certificate de înmatriculare ridicate, precum şi sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 160.000 de lei.
Astfel, potrivit unui comunicat al poliției prahovene, „ au fost organizate și desfășurate mai multe acțiuni cu efective mărite, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în municipiul Ploiești, în orașele Comarnic, Urlați și Vălenii de Munte, pe raza Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Bălțești și Blejoi, dar și pe drumurile naționale din județ, de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în urma cărora au fost legitimate peste 700 de persoane și au fost controlate peste 650 de autovehicule.
Pentru reducerea numărului de accidente produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, au fost efectuate, în urma filtrelor, aproximativ 310 testări cu aparatele etilotest și drugtest. Pentru abaterile constatate, polițiștii prahoveni au aplicat mai mult de 340 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv aproximativ 170 de sancțiuni. Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la aproximativ 160.000 de lei.
Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, dar și de cel al jandarmilor ­prahoveni”.