Mamaia, Costineşti, Vama Veche, Delta Dunării, precum şi staţiunile balneo din zona de munte, se află în topul destinaţiilor din România spre care românii se orientează pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte din acest an, arată datele centralizate ale unui tur-operator de turism, potrivit Agerpres.
Astfel, cele mai atractive destinaţii pentru zona de balneo sunt Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Valea Prahovei, în timp ce pentru Litoral, preferinţele turiştilor români au mers către Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. De asemenea, pentru Delta Dunării, localităţile Sulina, Crişan şi Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinaţii în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte.
Potrivit analizei întocmită de reprezentanţii Bibi Touroperator, turiştii români au ales în proporţie de peste 55% unităţi clasificate la 4 şi 5 stele, cu servicii suplimentare, acces la facilităţi cu ape termale, muzică live şi programe pentru cei mici. În plus, se observă o creştere pentru turismul “verde”, cât mai aproape de natură, iar în aceeaşi măsură destinaţiile rurale câştigă din ce în ce mai mulţi turişti în căutare de tradiţii, gastronomie şi folclor autentic.
Durata vacanţei a crescut de la trei nopţi la 3,85 nopţi, chiar dacă tarifele de cazare s-au majorat, în medie, cu 17%, în perioada minivacanţei de Paşte, comparativ cu intervalul similar din 2023.