SCSSCM Petrolul Ploieşti a închis seria cu ABC Laguna Sharks Bucureşti din turul secund al Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95 după numai trei meciuri, victoria obţinută în Capitală, 84-63 (16-18, 26-16, 18-15, 24-14), fiind cea mai clară!
Partida din „Arena de Baschet” a început cu un mic şoc pentru băieţii noştri, gazdele conducând cu 12-2 după 4 minute, însă lucrurile au revenit rapid la normal şi, până la pauză, „galben-albaştrii” aveau deja avantaj de 8 puncte: 42-34. „Rechinii” n-au avut forţa să pună în vreun fel în pericol victoria Petrolului, iar ecartul a crescut constant până la final, chiar şi în condiţiile în care staff-ul nostru a rulat toţi jucătorii apţi de pe bancă.
Dacă Funderburk Jr. nu a mai fost la fel de exact ca în primele două partide (încheiate în „triple-double”), terminând meciul cu „numai” 6 puncte, 7 recuperări şi 8 pase decisive, iar Reggie Johnson Jr. (19) şi Brkic (17) au fost în „nota” lor, în schimb, au ieşit la rampă Corpodean (18 puncte), cu 4/4 de la „3 puncte”, Popa (8) şi Negoiţescu (8), ultimii doi având, şi ei, câte două reuşite de la mare distanţă. Ar mai fi de remarcat că David Raşoga a prins aproape 10 minute pe teren, „onorate” cu 3 puncte marcate, şi că ultimele minute au fost abordate în formulă exclusiv ploieşteană: Raşoga-Pătraru-Negoiţescu-Diaconescu-Popa!
Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu au folosit următorii jucători: R. Johnson Jr. (19 puncte, 1×3), Brkic (17 puncte, 1×3, 10 recuperări), Corpodean (16, 4×3), B. Popa (8, 2×3), Negoiţescu (7, 2×3), K. Funderburk Jr. (6), Lufile (6), D. Raşoga (3), L. Diaconescu (2), G. Angelian şi R. Pătraru.
CSM Petrolul Ploieşti va continua sezonul cu un ultim duel contra CSM Focşani. Seria ce va decide ocupanta poziţiei a 15-a a clasamentului se va decide tot după sistemul „cel mai bun din 5 partide”, cu jocuri programate pe 11 şi 13 mai la Ploieşti, apoi 17 şi 19 mai în deplasare şi, la nevoie, pe 22 mai din nou în „Olimpia”.

Diaconescu la Națională

Sportivul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, Lorenzo Diaconescu, a fost convocat la echipa naţională „U20” a României, care se pregăteşte pentru participarea la ediţia din acest an a FIBA U20 Eurobasket, Divizia B, ce va avea loc la Piteşti!
Lotul „tricolor” va efectua vizita medicală pe 30-31 mai, după care va avea un program dens de antrenamente şi jocuri de pregătire la Târgovişte şi Piteşti, până pe data de 10 iulie. Turneul de la Piteşti este programat în perioada 12-21 iulie, România urmând să facă parte din Grupa D, alături de Bulgaria, Georgia, Estonia şi Albania.
Echipa naţională „U20” este pregătită de macedoneanul Tane Spasev.