Ieri, in ziua alegerilor, in judetul Prahova, asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca a fost asigurata de Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova. In statia centrala si cele 9 substatii a functionat o structura formata din 28 de echipaje pe tura de zi si 28 de echipaje pe tura de noapte, din care: 2 ambulante tip C2, 24 ambulante tip B2 si o autospeciala ACD.
Solicitarile pentru interventiile la sectiile de votare au fost in special pentru lipotimii. S-au inregistrat un numar de 9 soliritari pentru 11 persoane astfel:
– 6 membri din cornisiile sectiilor de votare,
– 2 observatori,
– 3 participanti la vot.
Dintre acestia, 5 persoane au refuzat intemarea, iar 6 au fost transportati de catre Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova la UPU/CPU/camera de garda astfel: 4 persoane la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, din care 2 persoane au ramas intemate, o persoana la Spitalul Orasenesc Valenii de Munte care a ramas internata, si o persoana la Spitalul Orasenesc Sinaia.
Solicitarile au fost din Ploiesti, Sinaia, Boldesti-Scaieni, Paulesti, Gura Vadului. Drajna, Albesti, Talea.
Totodata, s-au prezentat direct la UPU /CPU 2 persoane. care au fost transportate cu mijloace proprii la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti sau la Spitalul Municipal Campina.
Pana la incheierea actiunii de votare nu s-au inregistrat evenimente majore in ceea cc priveste asistenta de urgenta prespitaliceasca.