• Iulian Badescu a castigat Primaria Ploiesti

Iesiti intr-un numar destul de mare la urne, ploiestenii l-au taxat, pe 10 iunie, cum nu se putea mai bine pe cel care in ultimii patru ani a condus municipiul resedinta de judet intr-un mod haotic, despotic, pe criteriul prieteniilor de partid si al aranjamentelor clientelare, in dauna comunitatii locale. Candidatul USL, Iulian Badescu, a castigat Primaria Ploiesti, rezultatele alegerilor constituind o lovitura dura pentru PDL chiar in fieful Robertei Anastase.
Dupa zeci de ore trecute de la inchiderea urnelor, presedintele Biroului Electoral Municipal, judecator Nineta Calin, a anuntat, ieri, dupa ora pranzului, centralizarea voturilor si constatarea rezultatului alegerilor pentru candidatii la Primaria Ploiesti si Consiliul Local Ploiesti. Conform procesului-verbal privind centralizarea voturilor, dintre cei zece candidati inscrisi pe buletinul de vot pentru alegerea primarului municipiului Ploiesti, cele mai multe voturi – 49.696 – a obtinut Iulian Badescu (USL). Astfel, cel care care s-a aflat la conducerea municipiului in mandatul 2008-2012, Andrei Volosevici (PDL), va trebui sa elibereze fotoliul de primar, acesta primind de la ploiesteni mai putine voturi, respectiv 48.054. Conform rezultatelor alegerilor, in cazul celorlalti candidati care au sperat sa ajunga la etajul trei al Palatului Administrativ unde sunt amenajate birourile Primariei Ploiesti, situatia a fost urmatoarea: Diana Severin (PP-DD)- 8.878 de voturi; Alexandru Neacsu (PRM) – 870 de voturi; Raluca Anghelache (UNPR) – 810 voturi; Eugen Cristescu (PNTCD) – 701 voturi; Nina Safta (Partidul Popular si al Protectiei Sociale)- 334 de voturi; Simona Tanase (PNG-CD) – 321 de voturi; Alecsandru–Gheorghe Cojocaru (Partidul Totul pentru Tara) – 219 voturi; Marian Adam (Forta Civica) – 216 voturi.
Imediat dupa anuntarea rezultatelor finale pentru alegerea primarului municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, cel care a obtinut cu 1.642 de voturi mai multe decat fostul edil, ne-a declarat: “Multumesc tuturor ploiestenilor care au fost alaturi de mine pe 10 iunie. Sper ca si aceia care nu m-au votat sa se convinga, in urmatorii patru ani, ca duminica trecuta as fi meritat si votul lor. Multumesc echipei mele si tuturor acelora care au crezut in mine si in USL”. Intrebat care vor fi prioritatile pentru inceputul activitatii sale in calitate de primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu a raspuns: “Primul lucru va fi sa ii cunosc pe cei cu care voi lucra, iar apoi sa vad care este situatia economico-financiara a Primariei Ploiesti. Va trebui sa aflu ce a lasat Andrei Volosevici in vistieria orasului, care sunt lucrarile contractate si modul in care sunt ele derulate, dar si activitatea societatilor aflate in subordinea legislativului local. O sa verific platile si actele semnate inclusiv la inceputul acestei saptamani, cand era cunoscut faptul ca PDL si Andrei Volosevici au pierdut alegerile la Ploiesti”. Legat de campania electorala, Iulian Badescu a tinut sa mai precizeze: “Au fost niste alegeri tensionate, dar era un lucru normal avand in vedere ca Ploiestiul a fost fieful Robertei Anastase, un prieten spunandu-mi ca aici a fost ca in Kosovo. Pot spune ca asa a fost, avand in vedere implicarea fatisa a Robertei Anastase, a celor din directiile deconcentrate, ca sa nu mai amintesc despre publicatiile calomnioase, despre sutele de mii de fluturasi, despre amenintarile facute de catre Andrei Volosevici la adresa angajatilor din Primaria Ploiesti si din institutiile aflate in subordinea acesteia, intr-un cuvant, despre fanatismul tandemului Anastase-Volosevici”.
In ceea ce priveste centralizarea voturilor pentru Consiliul Local Ploiesti, formatiunile politice care au depus liste de candidati au obtinut urmatorul rezultat: USL – 52.888 de voturi; PDL – 38.887 de voturi; UNPR – 1.378 de voturi; Partidul Poporului – Dan Diaconescu – 9.350 de voturi; PER – 1.302 de voturi; Partidul National Crestin Democrat – 1.288 de voturi; PRM – 1.205 de voturi; PNG-CD – 730 de voturi; Partidul Popular si al Protectiei Sociale – 459 de voturi; Forta Civica – 365 de voturi; Partidul Totul pentru Tara – 261 de voturi; Alianta Civica Democrata a Romilor – 185 de voturi; Partidul Poporului – 952 de voturi. De mentionat ca Biroul Electoral Municipal urmeaza ca, in functie de voturile obtinute de catre formatiunile politice, sa atribuie si mandatele de consilieri locali, viitorul legislativ ploiestean urmand sa aiba tot 27 de membri.
N.DUMITRESCU