Asociatia „Compassion & Care” in parteneriat cu Institutia Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiesti, organizeaza in data de 20 iunie 2012, incepand cu ora 10:30, o masa rotunda cu tema „Spune nu violentei in familie! Noi perspective in legislatia actuala”. Intalnirea va fi gazduita de Consiliul Judetean Prahova, in Sala de 200 de locuri.

Scopul evenimentului este de a evalua potentialul impact al modificarilor legislative recente asupra modalitatilor concrete de rezolvare a situatiilor de violenta intrafamiliala. Discutiile se vor concentra pe formele noi de actiune care stau la dispozitia institutiilor si organizatiilor implicate in rezolvarea situatiilor de violenta intrafamiliala.
Prima parte a intalnirii va fi dedicata analizei recentelor modificari ale cadrului legislativ si a modului in care acestea influenteaza activitatea factorilor implicati in rezolvarea situatiilor de violenta intrafamiliala – potentiale imbunatatiri, dificultati si posibile solutii.
De asemenea, va fi abordat rolul pe care il are fiecare institutie si organizatie neguvernamentala, precum si modul in care acestea colaboreaza in vederea solutionarii acestor situatii.
Partea a doua va fi deschisa ofertelor de idei pentru imbunatatirea modalitatilor de colaborare a diferitelor entitati implicate in gestionarea situatiilor de violenta intrafamiliala.
La masa rotunda si-au anuntat prezenta: prof. univ. dr. Gheorghe Iancu – Avocatul Poporului, Ionel Oprea – adjunct al Avocatului Poporului, Daniel Ghita – prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Valenii de Munte, Catalina Grigore – asistent judiciar la Tribunalul Prahova, Florentin Neagu – comisar sef al Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Mihaela Radoi – inspector la Compartimentul de analiza si prevenirea criminalitatii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Vasilica Florea – director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, Brandusa Constantin Pietraru – director al Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, Vasile Draghici – medic legist sef al Serviciului de Medicina Legala Prahova, Smaranda Pacuraru – asistent social – si Aura Petre – psiholog – la Centrul de sanatate mintala pentru Adulti din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, membri ai Asociatiei „Compassion & Care” care activeaza in domeniul violentei intrafamiliale.