• Cine il tine in brate pe cel mai controversat sef de regie ploiesteana?

Omul acuzat de aducerea in pragul insolventei a Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti – Radu Popescu – a ajuns, tineti-va bine!, directorul responsabil cu activitatea sucursalelor si filialelor companiei nationale CFR Calatori!
Informatia a fost confirmata, vineri, de catre reprezentantii Biroului de presa al companiei, care ne-au declarat ca, intr-adevar, de saptamana trecuta, exista in structura de conducere a CFR Calatori un domn director Radu Popescu. „Nu va pot furniza un numar de telefon direct de la biroul dumnealui, pentru ca este inca in organizare”, a precizat reprezentantul CFR Calatori. Incercarea de a lua, totusi, legatura – prin intermediul centralei telefonice a CFR Calatori – cu noul sef peste sucursalele companiei feroviare de stat s-a lovit de zidul replicii: „Nu va pot face legatura la domnul director Radu Popescu, pentru ca este intr-o sedinta. Reveniti luni!”… Si, odata cu schimbarea locului de munca si cu promovarea la nivel inalt, fostul sef al RATP Ploiesti se pare ca a renuntat si la numarul de telefon mobil de pe vremea cand era doar un „amarat” de director de regie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti. Astazi, vom incerca din nou sa dam de cel mai proaspat sef din CFR Calatori, pentru a lamuri – din punctul sau de vedere – cum a reusit performanta de a ajunge la aceasta companie feroviara.
Potrivit noii organigrame a societatii de transport feroviar de calatori, directorul pentru activitatea sucursalelor si filialelor se afla in directa subordine a sefului CFR Calatori, iar in responsabilitatea sa intra opt sucursale din tara.
Deocamdata, ramane un mister modul in care s-au pricopsit cei din conducerea CFR Calatori cu omul de numele caruia este legat dezastrul financiar in care se zbate acum Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti.
Pe de alta parte, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi, a anuntat ca procedura de selectie a viitorilor membri ai Consiliilor de Administratie si a potentialilor manageri executivi este incheiata pentru cinci companii de stat, printre care si CFR Calatori, insa nu a divulgat numele celor care au fost selectati – prin intermediul unei asocieri de firme de recrutare de personal – pentru a ocupa unele dintre cele mai importante posturi din viitoarele structuri de conducere ale celor cinci societati nationale.
Pentru ca procedura de selectie a managerilor privati a vizat doar functia de director general si patru – de reprezentanti neexecutivi in Consiliul de Administratie al CFR Calatori, se pune intrebarea legitima: „Cine il tine inca in brate pe Radu Popescu?”.
Violeta STOICA