Aproximativ 10 metri patrati de PFL au luat foc, ieri dimineata, in subsolul Sucursalei Judetene din Ploiesti a BCR, situata pe strada Gh. Doja ! Trei autospeciale de pompieri, umplute cu spuma si apa, precum si un echipaj SMURD au ajuns la locul incidentului, clientii bancii
evacuand cladirea.
Dupa cum ne-a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ( ISU) Prahova, plutonier Marina Dinu, din primele cercetari ale pompierilor care s-au deplasat la locul incidentului a reiesit ca o portiune de PFL s-a aprins - cel mai probabil din cauza nerespectarii normelor muncii de catre unii dintre muncitorii care efectueaza lucrari la subsolul cladirii. Pana sa ajunga pompierii la fata locului, incendiul a fost stins de catre cei prezenti acolo. Interventia a durat aproximativ 25 de minute, luand in calcul timpul scurs de la primirea apelului prin “112″ pana la intocmirea procesului verbal. Pagubele constatate se ridica la aproximativ 1.000 de lei”.
Reamintim ca, in luna decembrie a anului trecut, la acelasi sediu al BCR, pompierii au mai fost solicitati sa intervina pentru a stinge flacarile care cuprinsesera camera de tezaur. Atunci, din cercetari a reiesit ca o angajata a bancii a patruns in camera respectiva, de unde a furat 150.000 de euro.Apoi, pentru a-si sterge urmele infractiunii, a dat foc in incinta incaperii, prejudiciul creat prin furt si incendiere ridicandu-se, potrivit estimarilor politistilor, la 548.353 de euro. In prezent, angajata respectiva este judecata in libertate, de catre magistratii Judecatoriei Ploiesti, fiind acuzata de inselaciune.
Fl. TANASESCU