Politistii prahoveni organizeaza si desfasoara in perioada 11.11.2010-13.11.2010, in toate localitatile din judet, actiuni preventiv-reactive in sistem integrat, care vizeaza asigurarea unui climat de siguranta civica si diminuarea fenomenului infractional. La actiuni participa efective de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a fraudelor si interventie rapida. Toate aceste activitati se desfasoara sub coordonarea I.G.P.R., in cadrul planului national „Riposta”.
Obiectivele actiunilor sunt cresterea autoritatii Politiei si asigurarea respectarii legii, intarirea prezentei echipelor de patrulare in zonele de risc criminogen, cresterea vizibilitatii elementului politienesc in spatiul public, desfasurarea de actiuni specifice punctuale pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor urmarite si a celor care incalca prevederile legale.
Totodata se urmareste asigurarea interoperabilitatii structurilor de politie si a fortelor necesare pentru prevenirea si combaterea faptelor comise cu violenta in mediul stradal, a furturilor si a evaziunii fiscale sub toate formele de manifestare a acesteia.

Bilantul primei zile a actiunii „Riposta”

– 304 sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 83.000 lei
– 17 infractiuni
– au fost confiscate bunuri in valoare de 142.000 lei
In prima zi a acestei activitati, in judetul Prahova au actionat 445 de oameni ai legii(386 de politisti si 59 de jandarmi), care au aplicat 304 sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 83.000 lei., au fost constatate 17 infractiuni.
In urma neregulilor constatate au fost confiscate bunuri in valoare de 142.000 lei.
La sediul Politiei au fost conduse 12 persoane pentru care a fost demarata cercetarea penala, una dintre ele fiind retinuta pentru o perioada de 24 de ore.
Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea ordinii si linistii publice, precum si a legislatiei rutiere, in acest sens fiind retinute 16 permise de conducere si 8 certificate de inmatriculare auto.

Exemple:
Politistii din Boldesti Scaeni i-au depistat pe O. Stefan, de 21 de ani, din orasul Boldesti Scaeni, G. Narcis, de 18 ani, din comuna Lipanesti si M. Ionut, din orasul Boldesti-Scaeni, care patrunsesera prin efractie in curtea unui barbat din localitate, de unde au sustras doua conducte metalice si un compresor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate, suspectii fiind cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

In jurul orei 12.40, B. Nicolae, de 31 de ani, din Campina, a fost depistat in timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, in comuna Puchenii Mari, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice(0,35 mg/l alcool pur in aerul expirat).
Acesta este cercetat penal conform prevederilor O.U.G. 195/2002.

Specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor in cooperare cu reprezentantii Garzii Financiare Prahova, au efectuat o actiune in targul desfasurat pe raza comunei Alunis.
Cu aceasta ocazie au fost depistate expuse la vanzare fara documente de provenienta, 283 pachete tigari diferite marci straine, in valoare de 2.830 de lei si 110 kg. legume si fructe provenite din import, tot fara acte de provenienta.
Toate aceste produse comercializate ilegal au fost confiscate.

Politistii Serviciului A.E.S.P. l-au identificat pe M. Nicolae, de 73 ani, din comuna Cocorastii Mislii, care detinea ilegal la domiciliu, o pusca cu aer comprimat, marca „Umarex”, fara serie, calibrul 4,5 mm.
Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, acestuia fiindu-i intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ,,Detinere sau port de arma neletala din categoria supuse autorizarii, fara drept”.