Termenul final de depunere a ofertelor in vederea incredintarii salubritatii municipiului unui alt operator a expirat la ora 10 in aceasta dimineata. Doar 3 din cele 38 de firme invitate, au depus documentatia solicitata si ofertele de tarif. Este vorba de Rosal Grup SA, Urban Ramnicul Valcea SA si asocierea firmelor Vitalia Servicii pentru Mediu si SSB Bucuresti.
Din comisia care a analizat ofertele au facut parte si viceprimarul Ploiestiului, Catalina Bozianu, directorul RASP Ploiesti, Razvan Lungu, dar si city-manager-ul orasului, Sanda Toader. Firma Urban nici nu a mai apucat deschiderea ofertelor. Comisia a decis ca garantia depusa de societate, sub forma unei file CEC in valoare de 75.000 de lei, nu este conforma, asa ca oferta firmei nu a mai fost inclusa in negociere. Scandalul pe tema garantiei a durat mai bine de o ora, in final, reprezentantii Urban anuntand ca vor contesta in instanta decizia comisiei de evaluare.
Ofertele financiare avansate de cei doi ofertanti ramasi in cursa pentru atribuirea serviciului de salubritate, au fost sensibil mai mari decat tarifele de salubritate practicate in acest moment in Ploiesti. Mai exact, daca acum un ploiestean plateste 3,31 lei pe luna, pentru ridicarea gunoiului menajer, Rosal a propus acum un tarif de 3,86 de lei, pe cand Vitalia si SSB au avansat un pret de 4,22 de lei, pentru acelasi serviciu.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 19:30 sau 23:00.