In cursul noptii, in jurul orei 01.30, politisti rutieri din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene – DN 1, in timp ce desfasurau activitati de supraveghere si control a traficului rutier pe DN1, in localitatea Comarnic, au oprit pentru control un autotractor, care tracta o semiremorca si se deplasa in directia Brasov – Ploiesti.
Constatand ca soferul ansamblului auto emana halena alcoolica, politistii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In urma verificarilor efectuate politistii au identificat conducatorul auto stabilind ca este vorba despre M. Alin, de 36 de ani, din Brasov. Acesta a fost condus la Spitalul orasenesc Sinaia unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducatorului auto i-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
In urmatoarea perioada, politistii rutieri vor actiona cu precadere pe principalele drumuri catre Valea Prahovei si in zonele unde se vor desfasura manifestari publice, pentru fluidizarea traficului rutier si preintampinarea producerii unor evenimente nedorite.
In aceasta perioada vor fi folosite la capacitate maxima aparatele video de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.