* Noul contract cu Rosal Grup se va incheia in ianuarie

Firma lui Prigoana a gasit calea cea mai usoara pentru incheierea unui contract nou-nout cu Primaria Ploiesti. Dupa ce, la mijlocul lunii decembrie, s-a considerat nedreptatita de propriile tarife – mult sub pretul pietei de salubritate – cu care a castigat negocierea directa desfasurata, la sfarsitul lunii martie, in toiul iernii, reprezentantii Rosal au venit cu tarifele finale pentru noul contract ce va fi incheiat in luna ianuarie.

Cele mai mari tarife, in cele mai multe cazuri mult superioare celor din contractul inca in vigoare, sunt cele pentru deszapezire. Pentru ca punctajul cel mai mare de la selectia de oferte organizata luni de Primaria Ploiesti a fost obtinut pentru tarifele percepute populatiei pentru ridicarea gunoiului, dupa negocierea directa, reprezentantii Rosal au gasit „chichita” cu care sa stea linistiti la gandul incheierii, fara probleme, a unui nou contract: mentinerea tarifului actual pentru persoane fizice si asociatii de proprietari, adica 3,31 de lei inclusiv TVA. Nu acelasi lucru se poate spune si despre activitatea de incarcare, transport si depozitat deseuri de la agentii economici si institutii publice, care a crescut de la 15 lei/mc (actual) la 23,76 lei/mc. In cazul deseurilor voluminoase si al celor provenite din constructii si din demolari, pentru care Rosal a facturat in nestire, in perioada aprilie – noiembrie, la tarife care au incarcat factura considerabil, preturile, dupa negociere, au scazut. Si, pentru ca „iarna nu-i ca vara”, ninsorile i-ar putea fi un aliat de nadejde familiei deputatului PDL Silviu Prigoana, pentru ca, asa cum mentionam mai sus, firma a reconsiderat preturile de dumping actuale, practicate pentru activitatile de deszapezire.
Tarifele propuse de Rosal Grup la negocierea directa sunt in concordanta cu perioada derularii contractului. Daca stropitul carosabilului pe canicula nu are sens, in sezonul de iarna, „regruparea” cresterii sumelor finale s-a facut la indepartarea poleiului si a zapezii cu saramura (de la 2,2 lei la 23,52 lei/ 1000 mp), sau cu material antiderapant (de la 2,2 la 16,84 lei/1000 mp), in timp ce curatatul manual al zapezii a urcat de la 4 la 46,31 lei/ 1000 mp!
Chiar daca, ieri, Sanda Toader, city-managerul Ploiestiului, a declarat ca pana la inceputul anului 2011 nu va fi incheiat raportul procedurii de atribuire a contractului de salubritate si, prin urmare, nu pot fi date publicitatii tarifele prezentate de Rosal Grup dupa negocierea directa, surse din cadrul municipalitatii ne-au furnizat datele prezentate mai sus.
Aceleasi surse ne-au declarat ca ultima infatisare in procesul pe care Primaria Ploiesti il mai are cu Romprest, la Curtea de Apel Bucuresti, se va desfasura la sfarsitul lunii ianuarie. Astfel, cel tarziu in luna martie 2011, municipalitatea ar trebui sa organizeze licitatia pentru atribuirea contractului de salubrizare a orasului. Lucru stiut si de catre reprezentantii SC Rosal Grup, care au tinut cont de acest lucru in tarifele prezentate la negociere.
Violeta STOICA