Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe DN1 au inceput sa se formeze coloane de autovehicule pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, in ambele sensuri de mers. Numerosi turisti se indreapta catre casa sau se plimba cu autoturismele din statiune in statiune. De aceea, automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti (si invers) le reamintim ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti, pentru a evita aglomeratia.
Pe celelalte drumuri nationale se circula normal, nefiind semnalate probleme in acest moment, insa meteorologii au prognozat pentru aceasta dupa-amiaza si la noapte ceata, local, in zonele joase, asociata cu depunere de chiciura.
Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa ruleze cu viteza redusa si sa nu plece la drum daca nu au autovehiculele echipate pentru circulatia in conditii de iarna, avand in vedere partea carosabila pe alocuri umeda si temperaturile scazute care favorizeaza producerea poleiului.