Peste 150 jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Ploiesti, alaturi de cadre ale Politiei Municipiului Ploiesti, Politiei Comunitare si ISU Prahova, au fost la datorie in acest sfarsit de saptamana pentru ca manifestarile cultural artistice organizate cu prilejul Revelionului sa se desfasoare fara incidente.
Jandarmii au actionat atat in patrule independente, cat si in sistem mixt politist jandarm in Sinaia, Busteni si Azuga, orasul Campina dar si in Bucov, Blejoi, Paulesti, Targsoru Vechi si Valea Calugareasca.
Misiunile jandarmilor au vizat cu precadere prevenirea si combaterea oricaror fapte care aduc atingere legilor si normelor de convietuire sociala, depistarea, identificarea si dispunerea masurilor legale impotriva celor care comit fapte antisociale precum si monitorizarea si descurajarea grupurilor de tineri cu un comportament deviant, care tulbura ordinea si linistea publica.
Au fost avute in vedere si persoanele care detineau, comercializau sau incercau sa foloseasca materiale pirotehnice, fara a respecta normele legale in vigoare, jandarmii depistand doua persoane, Carmina R. in varsta de 34 ani si Mihai D. in varsta de 32 ani, ambii din Ploiesti, in timp ce comercializau obiecte pirotehnice din clasele I- II in zona Piata 9 Mai.
La controlul corporal sumar al bagajelor celor in cauza, au fost descoperite nu mai putin de 32.000 pocnitori, 2.900 artificii, 85 jeturi luminoase, 100 minicandele, 130 baghete luminoase. La intrebarea jandarmilor cu privire la provenienta acestor bunuri, atat femeia, cat si barbatul au declarat ca le-au achizitionat dintr-un complex comercial din Bucuresti si ca intentionau sa comercializeze la preturi cuprinse intre 2,5 lei si 10 lei /obiect.
Acestora le-au fost intocmite actele premergatoare de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare fara drept a oricaror operatiuni cu articole pirotehnice, fapta prevazuta si sanctionata de Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.
In luna decembrie jandarmii din cadrul Gruparii Mobile Ploiesti au depistat 11 persoane care comercializau astfel de produse, fiind ridicate in vederea confiscarii nu mai putin de 33.956 pocnitori, 7.900 baterii artificii, 200 baghete luminoase si 100 minicandele.