In perioada 31 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011, in urma activitatilor desfasurate, politistii prahoveni au constatat 38 de infractiuni, din care 29 au fost infractiuni constatate in flagrant, au aplicat 443 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 70.000 lei si au confiscat bunuri in valoare de 2 540 lei. Nu a avut loc niciun accident de circulatie grav sau mortal.

Actiunile intreprinse de catre structurile de ordine publica ale I.J.P. Prahova au vizat gestionarea cu eficienta sporita a ordinii si sigurantei civice pe teritoriul localitatilor urbane si rurale, pe timpul desfasurarii intrunirilor la care a participat public numeros, precum si in statiunile turistice de agrement si montane, pe partiile de schi si in zona cabanelor din teritoriul de responsabilitate.

Politistii au actionat pentru asigurarea ordinii publice la manifestarile de amploare ocazionate de sarbatorirea Revelionului, organizat in piete sau in alte locuri publice si la slujbele religioase desfasurate in lacasurile de cult.
In acelasi timp s-a actionat pentru asigurarea ordinii publice pe timpul desfasurarii serbarilor organizate in statiunile montane Sinaia, Busteni si Azuga.
Au fost dispuse masuri suplimentare pentru asigurarea ordinii si sigurantei civice in zonele cu o fluenta mare de public, mai ales in statiunile si zonele cu pondere turistica, a fost executat un control riguros asupra miscarii si actiunilor elementelor infractoare, fiind initiate actiuni pentru prevenirea si combaterea infractiunilor comise cu violenta, a evaziunii fiscale si a altor actiuni ilicite, in scopul tinerii sub control a starii infractionale.
Au fost intensificate actiunile specifice ale efectivelor de ordine publica, realizate independent si in cooperare cu personalul Directiei Silvice pentru prevenirea si combaterea cu fermitate a fenomenului infractional si contraventional in domeniul silvic (sustragerea de material lemnos, prevenirea si combaterea braconajului cinegetic si piscicol).
De asemenea, impreuna cu institutiile abilitate, au fost adoptate si coordonate masuri de inlaturare sau de limitare a efectelor fenomenelor meteorologice specifice iernii, pentru evitarea izolarii unor localitati sau autovehicule in trafic, ca efect al caderilor masive de zapada sau al producerii poleiului, precum si pentru asigurarea fluentei circulatiei si securitatii deplasarii participantilor la trafic.