Desi au jucat Primaria Ploiesti asa cum au vrut in privinta rediscutarii – printr-un simulacru de negociere directa, care a avut loc la sfarsitul anului trecut – a conditiilor in care se ocupa de salubrizare, reprezentantii Rosal Grup nici macar nu detin autorizatie de mediu pentru imprastierea materialelor antiderapante, indiferent de natura lor.

Situatia a fost confirmata, ieri, pentru cotidianul „Prahova” chiar de catre directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova, Mihai Buzea.
Prin urmare, vine intrebarea fireasca: oare ce substante au folosit – si in ce conditii – cei de la Rosal Grup ca materiale antiderapante, de la caderea primei zapezi ? Cumva saramura de sonda (deosebit de nociva atat pentru carosabil, cat si pentru sanatatea populatiei), cumparata – asa cum ne-au semnalat, recent, cititorii nostri – de prin zonele petrolifere ale judetului Prahova ?
Grija firmei lui Silviu Prigoana – colegul de partid al primarului Andrei Volosevici (care nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase!) – a fost aceea de a veni, insa, cu tarife mult crescute pentru activitatea de deszapezire, dat fiind ca, in primavara anului 2010, atunci cand a fost incheiat primul contract cu municipalitatea ploiesteana, acestea au fost mult scazute, pentru a bate concurenta la data organizarii licitatiei.
Cu sprijinul celor din Primaria Ploiesti si, implicit, a celor din conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice – institutie printre ale carei atributii intra si verificarea modului in care se realizeaza atat salubrizarea, cat si deszapezirea – Rosal Grup isi bate joc si de ploiesteni, dupa ce a jucat pe degete reprezentantii municipalitatii.
Prima factura care va fi emisa, in acest an, de Rosal, n-ar trebui, practic, sa contina si prestarea serviciilor de deszapezire cu materiale antiderapante, pentru ca firma detine autorizatie doar pentru indepartarea si transportul zapezii si al ghetii. Asta, insa, ramane de vazut !
V.STOICA