Potrivit unui comunicat emis de Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatei DUMITRESCU ROVENA CRISTINA, administrator imputernicit al S.C. RUVYOIL PROD S.R.L. Ploiesti, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– evaziune fiscala,
– comercializarea produselor energetice neaccizabile altfel decat direct catre utilizatorii finali, prevazuta in Codul Fiscal,
– fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, toate in forma continuata.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada aprilie 2006 – ianuarie 2007, inculpata Dumitrescu Rovena Cristina, in calitate de administrator al S.C. RUVYOIL PROD S.R.L. Ploiesti, a achizitionat produse energetice neaccizabile (uleiuri, grund, solvent) de la furnizori reali, pe care, dupa prelucrarea clandestina, le-a comercializat ca produse accizabile (motorina si pacura) catre societati de distributie a carburantilor. In contabilitatea societatii sale, inculpata a evidentiat livrarea fictiva de produse neaccizabile – pe de o parte – si aprovizionarea nereala a combustibililor auto – pe de alta parte – catre si de la societati comerciale cu comportament tip „fantoma”.
In activitatea ilicita cu produse petroliere, inculpata Dumitrescu Rovena Cristina a folosit facturi false de livrare a produselor neaccizabile catre societati de tip „fantoma” (operatiune nederulata in realitate), de vanzare a carburantilor (desi acestia erau in fapt uleiuri neaccizabile) si de aprovizionare cu motorina si pacura, facturi pe care le-a completat personal sau le-a asumat prin semnatura.
Prejudiciul total cauzat bugetului statului este in suma de 6.488.336 lei ( aproximativ 1.878.064 euro), reprezentand accize si T.V.A. aferenta accizei.
Avand in vedere ca nu au fost identificate bunuri apartinand inculpatei, nu au putut fi luate masuri asiguratorii in vederea recuperarii pagubei produse bugetului de stat.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.