Ieri, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” a identificat un barbat care, pentru a se sustrage de la aplicarea unei sanctiuni contraventionale a declarat datele de identitate ale unei alte persoane.
Iulian P. de 30 ani din Ploiesti a fost depistat de catre o echipa de controlori RATP circuland pe un mijloc de transport in comun fara bilet, iar la solicitarea de a prezenta un act de identitate in vederea intocmirii procesului verbal de sanctiune, persoana in cauza a declarat ca nu are documentul asupra sa si a comunicat verbal datele sale de identificare.
Pentru confirmarea celor spuse de barbat, agentii de control au cerut sprijinul unui echipaj de jandarmi aflat in zona, care a procedat la consultarea Bazei de Date privind Evidenta Persoanei constatand ca datele declarate sunt corecte insa fizionomia barbatului nu corespunde cu cea a persoanei inscrisa in baza de date.
In urma verificarilor ulterioare, jandarmii au stabilit adevarata identitate a calatorului fraudulos, acesta recunoscand ca a folosit identitatea unui fost vecin de-al sau pentru a nu fi sanctionat.
Contactat de jandarmi barbatul caruia i-au fost folosite datele de identitate a declarat ca in ultima perioada, a mai fost sanctionat pentru ca a circulat fara bilet, cu toate ca nu a folosit niciodata mijloacele de transport in comun.
Celui in cauza i-au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea.