Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca circulatia rutiera se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale, insa preconizam ca traficul rutier se va intensifica, mai ales in partea a doua a zilei, cand urmeaza sa plece in week-end numerosi bucuresteni. Asadar, la iesirea din capitala pe DN 1, in zona Baneasa, se va circula mai intens. De aceea, recomandam ori a se porni din timp la drum, in asa fel incat timpul pierdut in trafic sa nu influenteze desfasurarea ulterioara a calatoriei, ori ca zona amintita sa fie evitata prin utilizarea rutelor ocolitoare cunoscute.
Mentionam doua rute alternative pe care se poate circula daca traficul se va aglomera pe DN1:
• DN 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov;
• DN 7 Bucuresti – Baldana si in continuare DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia.
Reamintim ca incepand din data de 10 ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Basarabi a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra( km. 1+978 metri), iar traficul rutier se desfasoara pe rute ocolitoare.
Le recomandam conducatorilor auto sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, sa circule cu viteza legala, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic, sa nu se lanseze in efectuarea manevrelor de depasire decat dupa o temeinica asigurare si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculul dinainte, in asa fel incat la nevoie oprirea sa se poata face in siguranta.
Pietonii sunt sfatuiti sa nu-si riste inutil viata hazardandu-se in traversarea drumurilor la intamplare, prin locuri nepermise, iar pentru protectia personala sa efectueze aceste manevre numai prin locurile special amenajate, nu in fuga, si doar dupa ce s-au asigurat ca autovehiculele le pot acorda prioritate de trecere.