Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Prahova a identificat mai multe probleme ale transportatorilor prahoveni, printre care nemultumirea transportatorilor autorizati fata de anumiti conducatori auto, care efectueaza curse pe anumite trasee fara a poseda licenta de transport sau autorizatie sau nerespectarea caietului de sarcini (timpii de plecare din statii).
Au fost demarate actiuni pentru identificarea conducatorilor auto care efectueaza transport public de persoane fara autorizatie.
Politistii rutieri din cadrul Politiei municipiului Ploiesti impreuna cu reprezentanti ai A.R.R. Prahova, O.P.C. Prahova si ai R.A.R. Prahova, au actionat ieri pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind transportul rutier in regim taxi.
In numai 4 ore, oamenii legii au aplicat 35 de sanctiuni contraventionale in valoare de 36.062 lei.
A fost depistat T. Laurentiu de 32 ani, domiciliat in Ploiesti, care efectua activitati de transport persoane in regim de taxi fara a detine atestat profesional pentru a efectua activitatea de taximetrie. Totodata, lista cu preturi nu era afisata la loc vizibil. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1500 lei.
Tot ieri politistii din Urlati au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea transportului ilegal de persoane.
Actiunea s-a desfasurat in localitatile Gornet Cricov si Tataru.
Au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale in valoare de 4200 lei si au fost intocmite 3 dosare penale.
Actiunile de acest gen vor continua si vor fi extinse.
Politia atrage atentia tuturor celor implicati ca vor fi aspru sanctionate toate incalcarile prevederilor legale, mai ales ca au fost semnalate astfel de incalcari ale regulilor de circulatie de la cetatenii din Prahova.