Razvan Lucescu a anuntat lotul nationalei pentru turneul din Cipru

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Razvan Lucescu, a anuntat lotul pe care il va deplasa in Cipru, in vederea unui cantonament ce se va incheia cu doua jocuri. Romania va juca impotriva Ucrainei pe 8 februarie, ca apoi, o zi mai tarziu, in functie de rezultat, sa intalneasca invinsa sau invingatoarea partidei dintre Cipru si Suedia.
Iata jucatorii convocati:
Portari: Costel Pantilimon (FC Timisoara), Ciprian Tatarusanu (FC Steaua Bucuresti) si Silviu Lung jr. (FC U Craiova)
Fundasi: Cristian Sapunaru (FC Porto), Cornel Rapa (FC Otelul Galati), Vasile Maftei (FC CFR 1907 Cluj), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Florin Gardos (FC Steaua Bucuresti), Paul Papp (Sporting Club Vaslui), Marius Constantin (FC Rapid Bucuresti), Razvan Rat (FC Sahtior Donetk), Stefan Radu (SS Lazio) si Adrian Salageanu (FC Otelul Galati)
Mijlocasi: Gabriel Torje (FC Dinamo Bucuresti), Mihai Roman (FC Rapid Bucuresti), Adrian Ropotan (FC Dinamo Moscova), Dan Alexa, Ianis Zicu (ambii, FC Timisoara), Iulian Apostol (FC Unirea Urziceni), Gabriel Muresan (FC CFR 1907 Cluj), George Florescu (FC Alania Vladikavkaz), Silviu Ilie (FC Otelul Galati) si Ciprian Deac (FC Schalke 04)
Atacanti: Daniel Niculae (AS Monaco), Bogdan Stancu (Galatasaray SK), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar), Sabrin Sburlea (FC Rapid Bucuresti),Ciprian Marica (VfB Stuttgart) si Liviu Ganea (FC Dinamo Bucuresti) – atacanti. A mai fost convocat si Cristian Tanase, de la Steaua, numai ca acesta s-a accidentat in partida cu Serif Tiraspol, astfel ca stafful tehnic a renuntat la serviciile sale. Razvan Lucescu a renuntat si la Cristi Chivu, luand decizia de a-l menaja pe capitanul nationalei dupa ce a luat in calcul programul infernal pe care acesta l-a avut in ultima vreme cu Inter Milano.

Steaua urca in clasamentul cluburilor

Echipa Steaua Bucuresti a urcat doua pozitii si ocupa locul 124, cu 115,5 puncte, in clasamentul pe luna ianuarie al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind formatia romana cea mai bine clasata in aceasta ierarhie.
Steaua se afla la egalitate cu echipa peruana Club Juan Aurich de Chiclayo.
Urmatoarea echipa din Romania din topul IFFHS este Dinamo Bucuresti , care a urcat o pozitie si se afla pe locul 139, cu 109,5 puncte. Formatia CFR Cluj a urcat doua locuri, de pe 142 pe 140, cu 108,5 puncte. Echipa FC Timisoara a urcat patru locuri si se afla pe pozitia 183, cu 93,5 puncte, la egalitate cu formatia americana Columbus Crew.
Echipa FC Vaslui a urcat patru pozitii si se afla pe pe locul 228, cu 83 puncte, la egalitate cu Anorthosis Famagusta (Cipru), Flora Tallínn (Estonia), IF Elfsborg (Suedia) si Dniapro Mahiliou (Belarus). Formatia Astra Ploiesti a urcat de pe locul 307 pe 302, cu 71,5 puncte, la egalitate cu polonezii de la Ruch Chorzow. Echipa Otelul Galati a urcat de pe 311 pe 307, cu 70,5 puncte, la egalitate cu Banik Ostrava (Cehia), Heart of Midlothian (Scotia), Audax Italiano (Chile) si Persipura Jayapura (Indonesia). Formatia Unirea Urziceni a ajuns de pe 314 pe 312, cu 70 de puncte, la egalitate cu Bologna (Italia), Real Zaragoza (Spania), Arsenal Kiev (Ucraina), Spartak Zlatibor Subotica (Serbia), Colon de Santa Fe (Argentina) OGC Nice (Franta) si Etoile FC (Singapore). Rapid Bucuresti ocupa locul 324 (332 in decembrie), cu 68 de puncte, la egalitate cu Feyenoord Rotterdam (Olanda), Eintracht Frankfurt (Germania), Cliftonville FC Belfast (Irlanda de Nord), Apollon FC Lemesos (Cipru), FC Lausanne (Elvetia), Hannover ‘96 (Germania), Genoa (Italia) si Maccabi Haifa (Israel). Formatia Gloria Bistrita se afla pe pozitia 334, urcare de trei locuri, cu 67 de puncte. Echipa FC Brasov a coborat o pozitie si se afla pe locul 389, cu 61 de puncte, la egalitate cu formatiile SK Tirana (Albania) si Torpedo Jodzina (Belarus).

Cel mai apreciat show de wrestling din lume vine la Bucuresti

WWE RAW, cel mai apreciat show de wrestling din lume, vine in Romania. Evenimentul este organizat in data de 21 aprilie, la Romexpo, ora 20:30, in cadrul WrestleMania Revenge Tour. Superstarurile World Wrestling Entertainment (WWE) vor sosi in Romania pentru un spectacol de exceptie. Dintre invitati nu lipsesc “grei” ca John Cena, Randy Orton, Wade Barrett, Sheamus sau diva Melina, asa cum au anuntat organizatorii in cadrul unei conferinte de presa. “Am organizat un astfel de eveniment la Istanbul, am avut o asistenta de 13.000 de spectatori si a fost un real succes. Aceste spectacole nu sunt ca si celelalte evenimente sportive, pentru ca aici putem vorbi si despre divertisment. Protagonistii intra in pielea unor personaje, iar copiii adora astfel de spectacole. Sunt sigur ca evenimentul de la Bucuresti va avea succes si vom reveni si cu alte evenimente de acest gen aici”, a declarat reprezentantul WWE pentru tarile din Europa de Est, Siyabend Suvar. Evenimentul va fi gazduit de complexul Romexpo, iar biletele, cu preturi cuprinse intre 127,8 lei si 639 de lei, s-au pus deja in vanzare. La “WWE Raw” sunt asteptati sa participe 6.000 de spectatori.