Iata ce trebuie sa urmariti pe eticheta/ambalajul unui produs alimentar preambalat: denumirea sub care se vinde produsul; numele si adresa fabricantului, ale ambalatorului sau ale distribuitorului; data durabilitatii minimale exprimata sub forma „a se consuma, de preferinta inainte de …” sau „a se consuma, de preferinta pana la data…” , sau in cazul produselor care prezinta un grad inalt de perisabilitate din punct de vedere microbiologic, data limita de consum exprimata sub forma „expira la data de …” ; data trebuie compusa din indicarea clara a zilei, lunii si anului, intr-o forma cronologica necodificata; cantitatea sau volumul net; conditiile de depozitare si de folosire, atunci cand acestea necesita indicatii speciale; lista ingredientelor; cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente; instructiuni de utilizare, atunci cand lipsa acestora pot determina o utilizare necorespunzatoare a produselor; o mentiune privind lotul (seria lotului, data fabricatiei, data imbutelierii etc.). Elementele obligatorii de etichetare trebuie sa fie redactate in limba romana fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi. Informatiile de pe eticheta trebuie inscrise lizibil, asezate in mod vizibil si nu vor fi acoperite sau separate prin alte indicatii sau desene.