Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova atrage atenţia absolvenţilor din 2011 că au la dispoziţie doar 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra ca şi beneficiari de indemnizaţie de şomaj.
Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asiguraţilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii tuturor instituţiilor de învăţământ cu vârsta de minimum 16 ani se pot adresa unităţilor AJOFM de care aparţin pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj şi de alte facilităţi oferite de lege, dar doar în termenul menţionat mai sus şi în condiţiile în care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.
Beneficiarii din Ploieşti şi din zonele limitrofe se pot adresa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă(str. Nicolae Iorga nr. 1), cei din Vălenii de Munte şi zonele limitrofe se vor duce la punctul de lucru din localitate(str. Nicolae Iorga, nr. 77), iar pentru Câmpina şi zonele limitrofe, persoanele interesate trebuie să se adreseze Agenţiei Locale Câmpina(str. Maramureş, nr. 19). De asemenea, cei interesaţi trebuie să ştie că au nevoie de o serie de documente pentru a se înregistra la AJOFM. Este vorba despre cartea de identitate (copie şi original), actul de studii sau adeverinţa de absolvire (copie şi original), adeverinţă medicală şi o cerere de înregistrare care poate fi procurată de la sediul instituţiei.
Potrivit datelor statistice ale AJOFM, în 2010, la nivelul judeţului au beneficiat de indemnizaţie de şomaj 2096 absolvenţi.