PX – noua serie a cartilor de identitate eliberate prahovenilor

Locuitorii judetului Prahova vor avea inscrisa in cartile de identitate o noua serie – PX. Vechea serie – PH – care a intrat in vigoare incepand cu anul 1997 pe raza judetului Prahova, la eliberarea actelor de identitate, s-a epuizat. „In anul 1997, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a repartizat judetului Prahova o „plaja” de numere alocate acestei serii. Toate variantele au fost epuizate si nu se mai pot face combinatii cu vechea serie (PH), iar de la inceputul lunii iunie s-a trecut la noua serie – PX, indicativul care a fost stabilit pentru judetul Prahova. Trebuie mentionat ca si in Bucuresti se elibereaza, de mai multa vreme, carti de identitate cu seria RX”, ne-a declarat Ornella Zecheru, directorul general al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Prahova.
Dat fiind ca in tot judetul Prahova se elibereaza, zilnic, aproximativ 6.500 de carti de identitate, se poate spune ca 100.000 de prahoveni au deja documentele de identitate cu aceasta serie noua.
Schimbarea seriei cartilor de identitate a generat, intr-o prima faza, mai multe probleme, atat la institutiile bancare, cat si la legitimarea pe strada de catre Jandarmerie sau Politia Locala. Pentru ca nu s-a stiut despre schimbarea seriei buletinelor de Prahova, multi dintre cei care au prezentat noile documente de identitate au fost, in unele cazuri, suspectati de fals.
V.STOICA