Inca de la inceputul saptamanii trecute, fotbalistii echipei Petrolul Ploiesti se afla in cantonament la Sinaia, in vederea pregatirii viitorului sezon de Liga I. La antrenamentul de sambata dimineata, desfasurat pe arena „Carpati”, din localitate, antrenorul Valeriu Rachita a avut la dispozitie 21 de jucatori. Dupa obisnuita perioada de streching, desfasurata sub atenta supraveghere a „secundului” Daniel Dumitrache, „galben-albastrii” au fost impartiti in doua echipe, fiecare avand cate un capitan: Florentin Dumitru si Pompiliu Stoica. In schimb, mijlocasul Danut Enescu a efectuat un program separat de alergare, fiind atent monitorizat de doctorul Mircea Miu.
Astfel, ceilalti jucatori au fost supusi de „principalul gazarilor” la mai multe exercitii specifice, iar echipa care pierdea era obligata sa execute o serie de zece sarituri cu genunchii la piept. Cea mai „pedepsita” grupare a fost cea condusa de Florentin Dumitru, care nu a avut ce face si s-a supus regulilor. Au urmat, apoi, mai multe meciuri scoala intre cele doua formatii, jucatorii fiind obligati sa joace din una, doua sau trei atingeri. In formatia condusa de Pompiliu Stoica s-a aflat fostul „olandez” Nicolae Mitea, care desi este in urma cu pregatirea fizica, dupa doi ani de pauza, se cunoaste cand pune piciorul pe minge.
La finalul antrenamentului, toti componentii lotului au executat lovituri libere de la 18 metri, iar sarbul Nikola Komazec a impresionat la acest capitol. De asemenea, si deja amintitul Florentin Dumitru a demonstrat ca mai are, in continuare, „glezna fina”. Prima sedinta de pregatire a zilei a durat circa 70 de minute, iar cei 21 de jucatori care s-au pregatit sub comanda lui Rachita au fost: Cristian Zimmerman, Marko Campar (portari) – Mihai Tudor, Bogdan Straut, Radu Barbu, Pompiliu Stoica, Adrian Borza, Valentin Duru, Florentin Dumitru, Danut Enescu, Daniel Oprita, Alexandru Buhusi, Nikola Komazec, Victoras Catarama, Laurentiu Petean, Aleksandar Stoimirovic, Bogdan Apostu, Nicolae Mitea, Nenad Djurovic, Ciprian Milea si Enes Sipovic (jucatori de camp).

Amical cu CSO Plopeni si adversarii din Austria

In aceasta saptamana, fotbalistii „galben-albastrii” vor fi supusi si la patru antrenamente pe zi, intensitatea lor urmand sa scada spre finalul perioadei de cantonament. Pe 1 iulie, Petrolul Ploiesti va parasi cantonamentul de la Sinaia, iar pe drumul de intoarcere se va opri la Plopeni pentru primul joc-test al verii. Pe arena „Gheorghe Silaev” va da piept cu localnicii de la CSO, care au incheiat sezonul trecut de Liga a III-a pe pozitia a 12-a.
Pe 4 iulie, echipa va pleca in cantonament in Austria, acolo unde va disputa cinci jocuri de verificare. Adversarii pe care ii va intalni sunt: Anorthosis Famagusta (5 iulie, Liga I, Cipru), SC Columbia Floridsdorf (7 iulie, Liga a III-a, Austria), Levski Sofia (9 iulie, Liga I, Bulgaria), Spartak Myjava (11 iulie, nou promovata in Liga I din Slovacia) si FC Slovácko (11 iulie, Liga I, Cehia).

Concluziile lui Rachita

Prima saptamana de cantonament: Au fost niste zile foarte grele deoarece baietii au venit din vacanta si nu au avut timp sa se adapteze la efort, intrand direct in program. Este o perioada dificila, cu atat mai mult necesara pentru ce ne va astepta in Liga I. Oricum, sunt multumit cum s-au prezentat pana acum si sper sa o tinem tot asa pana la finele cantonamentului.
Despre jucatorii nou veniti: Era normal sa schimbam lotul, pentru ca Liga I este altceva fata de Liga a II-a. Jucatorii veniti sunt tineri si au valoare. Ei se incadreaza in proiectul nostru de doi ani si la anul, cand vrem sa atacam cupele europene. Sper sa facem rost de bani pentru a aduce fotbalisti de valoare la echipa.
Posturile deficitare: Mi-as dori sa mai aduc cate un jucator in fiecare compartiment, dar bugetul nu ne permite sa facem acest lucru. In orice caz, vor veni 3-4 jucatori si s-ar putea sa ne despartim de unii dintre actualii componenti ai lotului. In momentul de fata, lotul este conturat in proportie de 80%. Trebuie sa alegem cu discernamant pentru a face o echipa competitiva in Liga I.
Mediatizatul Mitea: In ultimul timp, a fost mai mult un personaj de tabloide. Acum este un baiat linistit, trage foarte mult la antrenamente, chiar daca nu este in ritm cu ceilalti. Sper sa-si fi dat seama ca a pierdut doi ani din viata de pomana. Are o sansa acum si sper sa profite de ea. Noi i-am intins o mana de ajutor si trebuie sa ne rasplateasca prin prestatiile sale.

Nikola Komazec: „Am venit la un club mare”

In aceasta iarna, Petrolul Ploiesti a reusit sa-l transfere pe atacatul sarb Nikola Komazec, care a semnat un angajament valabil patru sezoane. Specialitatea sa sunt loviturile libere, iar idolul sau nu poate fi decat conationalul Sinisa Mihajlovic, unul dintre cei mai buni executanti din lume. „Sunt multumit de alegerea facuta si stiu ca am venit la un club mare, care a castigat de trei ori campionatul si de doua ori Cupa Romaniei. Chiar daca am avut mai multe oferte din strainatate, am ales Petrolul pentru ca mi-a placut orasul, suporterii sunt cei mai buni din tara, iar oamenii de la club au fost seriosi cu mine”, a spus Komazec dupa antrenamentul de sambata, jucator care si-a propus sa dea cat mai multe goluri in tricoul „galben-albastrilor”.
Cristi DAMIAN