In cursul zilei de ieri, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o actiune ce a vizat respectarea normelor legale in domeniul colectarii si valorificarii deseurilor industriale reciclabile.
Cu aceasta ocazie, la un centru de colectare a deseurilor situate in Ploiesti, a fost descoperita cantitatea de 15 kg deseuri industriale reciclabile neferoase – cupru, colectat fara indeplinirea conditiilor legale, respectiv fara a detine autorizatie de colectare pentru aceasta categorie. Reprezentantul agentului economic a fost sanctionat contraventional in baza legii 12/1990, intreaga cantitate de materiale detinute fara autorizatie fiind confiscata in baza aceluiasi act normativ.
Totodata, a fost depistata in trafic o autoutilitara ce transporta deseuri feroase. Procedandu-se la oprirea acesteia pentru control, proprietarul nu a putut prezenta documentele justificative pentru deseurile transportate.
Avand in vedere cele constatate, s-a dispus sanctionarea contraventionala a persoanei depistate si confiscarea cantitatii de 2.720 kg deseuri feroase reciclabile.