Referitor la situatia generata de desfasurarea grevei generale din Grecia in zilele de 28, 29 iunie, ANAT revine cu precizarea ca interesele de calatorie ale turistilor nu sunt afectate.
In consecinta, autocarele spre Grecia pleaca in regim normal si nu depind de greva generala, deoarece autonomia de carburant a autocarelor le permite sa se intoarca in Bulgaria fara sa alimenteze.
Cursele aeriene spre Grecia isi desfasoara orarul normal de zbor si acolo unde a fost cazul, acestea au fost reprogramate in sensul de a se inscrie in interiorul perioadei in care spatiul aerian este declarat deschis.
Cu 24 de ore inainte de efectuarea zborului, agentiile de turism din Romania sunt informate de catre partenerii greci despre eventuala modificare a orarului, iar ca urmare a acestui fapt, clientul este instiintat imediat, de catre agentia de turism de la care si-a achizitionat biletul.
In concluzie, operatorii de turism din Romania ofera in continuare siguranta si garantii tuturor celor care au achizitionat pachete de calatorie in Grecia.
Partea de nord a Greciei, precum si insulele grecesti, atat de preferate ca destinatii de calatorie de catre turistii romani, nu sunt in nici un fel afectate de greva. Deoarece astazi este ultima zi a anuntatei greve generale, avem motive sa consideram ca de maine, 30 iunie, lucrurile vor reintra in normal.

Cu privire la taxele de aeroport a caror eliminare a fost anuntata la un moment dat, de catre Ministerul Elen al Transporturilor, ca fiind aplicabila pentru perioada 01 aprilie – 31 decembrie 2011, revenim cu precizarea ca enuntul privind eliminarea taxelor de aterizare, decolare si stationare pentru toate tipurile de avioane pe toate aeroporturile din Grecia, mai putin pe cel din Atena, a avut un caracter strict verbal, nefiind concretizat de catre autoritatea aeronautica civila elena sau aeroporturi, prin scaderi efective de costuri.
Taxele la care s-au facut referiri nu au nici o legatura cu taxele specifice pentru pasageri, ci se refereau la costuri incluse in tarifele de zbor: handling, parking, iluminat, etc. Chiar daca aceasta scutire s-ar aplica, turistii trebuie sa stie ca are o valoare pecuniara aproape insesizabila per pasager. Orice alta interpretare este eronata si nu serveste in nici un fel interesului public.
Conform raportarilor agentiilor membre ANAT, Grecia va continua sa ramana si in acest an, in Top 3 al celor mai solicitate destinatii de vacanta pentru turistii romani.