* Principalele cai de infectare cu paraziti, precum giardia, oxiurii, tenia sau limbricii, sunt consumul unor alimente contaminate, mainile murdare duse la gura, la nas sau la ochi ori contactul cu un animal infestat. Desi parazitoza afecteaza in general copiii cu varste cuprinse intre doi si zece ani, nu este exclus ca si adultii sa se confrunte cu astfel de probleme, mai ales daca un membru al familiei este infectat. De aceea, in astfel de situatii se poate recurge la remedii care nu doar trateaza, ci si previn aparitia viermilor intestinali. Trebuie sa se tina cont de faptul ca un astfel de tratament se urmeaza doar la recomandarea unui fitoterapeut.

* Pentru a preveni aparitia accidentului vascular cerebral (AVC), dupa masa de seara nu ar trebui sa mergem imediat la culcare, potrivit oamenilor de stiinta greci de la Scoala Medicala a Universitatii “Ioannina”. Cercetatorii spun ca timpul scurs intre masa de seara si mersul la culcare ar trebui sa fie de peste 70 de minute. Explicatia este ca anumite alimente care compun cina (de exemplu, cele grase sau foarte dulci) pot determina schimbari majore la nivelul glicemiei si al colesterolului, care reprezinta factori de risc in aparitia accidentului vascular cerebral. Echilibrarea nivelului glicemiei si celui al colesterolului se realizeaza corespunzator numai in stare de veghe.

* Potrivit calendarului, vara s-a incheiat. Este timpul sa ne pregatim pentru zilele de toamna, mai racoroase si mai umede. Aceasta nu inseamna doar sa inlocuim hainele vaporoase cu jachete mai groase, ci si sa ne preocupam de mentinerea sanatatii prin intarirea sistemului nostru imunitar. Cativa pasi simpli, dar esentiali, ne vor ajuta in acest sezon sa tinem la distanta raceala si infectiile si sa ne putem bucura de farmecul aparte al toamnei. Consumati fructe si legume! Acestea sunt cele mai bogate surse naturale de vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman, asa ca, ori de cate ori aveti ocazia nu refuzati o portie de fructe si legume proaspete. Alegeti-le pe cele cu un continut ridicat de vitamina C, licopena, antioxidanti si vitamine B. Asezonati-le cu condimente din belsug, dintre acestea, usturoiul, sofranul, ghimbirul si oregano, fiind cele mai indicate.