Federatia Romana de Fotbal a anuntat, oficial, programul meciurilor din 16-imile Cupei Romaniei Timisoreana, care se vor desfasura saptamana viitoare. Astfel, Petrolul va juca marti, 20 septembrie, cu Concordia Chiajna (de la ora 16:30 pe stadionul Conpet din Strejnic, in direct pe DolceSport), in timp ce Astra Ploiesti va intalni pe CFR Cluj, in meciul derbi al acestei faze, miercuri, de la ora 21:30, pe stadionul Astra din Ploiesti, in direct pe ProTV. Celelalte meciuri ale “saisprezecimilor” sunt urmatoarele:
Marti: Gaz Metan Severin – CS Mioveni (ora 16:00, stadionul Municipal din Tr. Severin), Otelul Galati – Oltchim Rm. Vilcea (18:30, stadionul Otelul)
Miercuri, 21 septembrie: Vointa Sibiu – CS Otopeni (ora 16:00, stadionul Municipal din Sibiu), Pandurii Tg. Jiu – CS Visina Noua (ora 16:00, stadionul Municipal din Tg. Jiu), FC Brasov – FCM Bacau (ora 16:00, stadionul Tineretului din Brasov), Astra II – U Cluj (ora 16:00, stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu), CF Braila – Gaz Metan Medias (ora 16:00, stadioul Municipal din Braila), FCM Dunarea Galati – Sportul Studentesc (ora 16:00, stadionul Dunarea din Galati), Rapid – Juventus Bucuresti (ora 19:00, stadionul Giulesti, in direct pe DolceSport), Poli Timisoara – Ceahlaul (ora 21:00, stadionul Dan Paltinisanu, in direct pe sport.ro)
Joi, 22 septembrie: FC Vaslui – Vointa Livezile (ora 16:00, stadionul Municipal din Vaslui), FCM Tg. Mures – Viitorul Constanta (18:30, stadionul Transil din Tg. Mures, in direct pe sport.ro), Steaua – Sanatatea Cluj (ora 20:30, stadionul Gloria din Buzau, in direct pe ProTV), Dinamo – Luceafarul Oradea (21:15, stadionul Dinamo, in direct pe DolceSport).

Nationala pe „Ilie Oana”?!

Noul stadion din Ploiesti, care are o capacitate de 15.000 de locuri, este “in carti” pentru a gazdui meciul Romania – Belarus, care se va juca pe 7 octombrie. Antrenorul Petrolului, Valeriu Rachita, a discutat in mai multe randuri cu omologul sau, Victor Piturca, posibilitatea disputarii acestui joc la Ploiesti, chiar daca nu este 100% sigur ca, saptamana viitoare, pe 23 septembrie, se va inaugura noua arena, asa cum era programat.

Sta 3 luni, fara operatie

Atacantul echipei FCM Targu Mures, Victoras Astafei, accidentat in meciul cu Astra Ploiesti, dupa ce s-a dat “cap in cap” cu jucatorul Astrei, Alexandru Tiganasu, a fost externat, diagnosticul medicilor fiind “fractura de os temporal, fara deplasare si fara complicatii”.
Astafei va lua doua luni de repaus la domiciliu, iar apoi o luna de reacomodare la efortul fizic, alaturi de coechipieri, urmand sa revina pe teren, cel mai probabil, in retur, jucatorul avand “noroc”, pentru ca, in urma investigatiilor facute cu ajutorul computerului tomograf, s-a constatat ca a suferit o fractura craniana, dar ca nu este necesara o interventie chirurgicala.
Marian DIMA