Azi-noapte, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a faptelor infracţionale şi contravenţionale, în zona comunei Lipăneşti, judeţul Prahova, a surprins un grup de persoane, în timp ce demonta un motor de la o sondă activă.
Jandarmii i-au somat, însă aceștia nu s-au supus, și, după o urmărire, au fost prinse doar două persoane. Trecând la identificarea şi cercetarea activităţii ilicite, s-a stabilit că Lucian S. de 21 de ani, împreună cu doi prieteni, a demontat, cu ajutorul mai multor unelte, un motor electric trifazic funcţional de 37 KV în vederea vânzării acestuia. După prinderea acestuia, la controlul corporal preventiv efectuat s-a descoperit un cuţit cu lama de 10,5 cm.
Ca urmare a acţiunii ilicite, societatea de care aparţinea sonda a fost prejudiciată cu aproximativ 10 000 RON.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar cu acte premergătoare pentru faptele susceptibile a fi “furt calificat”, „distrugere” şi „port ilegal de armă albă”, dosar ce va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, in vederea continuării cercetărilor.